StoryEditor
gradonačelnik i. sarajeva

Ćosić odgovorio Karić: "Sarajevo je više moje nego njeno, živi u gradu koji su stvarali naši roditelji"

Piše desk  /  03.01.2023., 14:34h

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić reagirao je na kritike gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić zbog održavanja centralne svečanosti neustavnog dana RS u Istočnom Sarajevu.

- Njeno mišljenje ne treba da zanima bilo koga u Republici Srpskoj. To Sarajevo je jednako moje koliko i njeno, odnosno više moje nego njeno. Ali, sad je ona gradonačelnica i živi u gradu koji su stvarali naši roditelji rekao je Ćosić u izjavi za Srnu.

On je istakao da Srbi sada imaju "svoje Istočno Sarajevo koje grade, vole i posvećeni su njemu".

- Svako dobro želimo Sarajevu koje je pored nas, ni na koji način ga nećemo osuđivati, neka idu svojim pravcem - dodao je Ćosić.

O najavljenim prosvjedima sutra u Sarajevu zbog obilježavanja neustavnog 9. siječnja, Ćosić je rekao da je "pravo drugih da prosvjeduju u svojoj avliji", ali da su ti prosvjedi apsurd društva koje se zove BiH jer nisu spremni da požele dobro onima koji žive pored njih, ma koliko se razlikovali.

Podsjećamo, Karić je jučer reagirala na poziv Malagurskog na projekciju filma o RS-u, gdje se dotaknula i teme obilježavanja neustavnog Dana RS-a.

- Neustavno obilježavanje 9. siječnja se seli u Istočno Sarajevo, praktično na kapije grada koji je bio pod terorom agresora i pod najdužom opsadom u modernoj povijesti. Na sve ove provokacije odgovor je isti. Borit ćemo se istinom, pozivati na čitanje međunarodnih presuda, učiti iz povijesnih knjiga koje nisu laž i revizionizam. Nećete uspjeti u svojim provokatorskim i zlim namjerama. Nisu uspjeli mnogi - rekla je.

Dnevnik.ba

14. travanj 2024 22:56