StoryEditor

Ćorić uoči Kazahstana: Iza mene su dva najbolja turnira u životu

Piše D  /  04.04.2018., 02:04h

Tko će i kada igrati u petak, saznat će se na ždrijebanju u Areni Varaždin u četvrtak malo nakon 12.30, prenosi HRT.

Izbornik gostujućeg sastava Dias Doskarajev u srijedu je rekao da se slaže da je Hrvatska favorit i da njegova momčad ima male šanse, no da i tih "10-20% izgleda ne treba podcijeniti". 

Hrvatska ima sjajne igrače koji mogu računati na pobjedu i protiv najjačih na svijetu, rekao je Doskarajev, a među njima je svakako Borna Ćorić, koji je upravo ovoga tjedna došao do najboljeg plasmana u karijeri na pojedinačnoj ATP listi, 28. mjesta. 

Dogodilo se to nakon dva izvrsna rezultata u SAD-u, polufinala u Indian Wellsu i četvrtfinala u Miamiju, i logično je pitanje koliko su ti rezultati podstrek uoči susreta u Varaždinu.

Sigurno da jesu. Rezultati su bili fenomenalni, mislim da sam odigrao dva najbolja turnira u životu. Odigrao sam jako puno mečeva, dobro se osjećao i to će mi pomoći, imam dosta samopouzdanja. Opet, ovo je nešto drugačije, igra se na zemlji, u dvorani, tako da su uvjeti potpuno drugačiji. Malo sam kasnije došao nego obično, tako da još imam problema s vremenskom razlikom, ali valjda ću biti spreman za petak, rekao je Borna.

Koliko za samopouzdanje znači sjajan meč protiv Rogera Federera u Kaliforniji, gdje ste bili blizu pobjedi?

Znači puno, ali i mečevi prije toga i mečevi potom u Miamiju mi puno znače. Pobjeđivao sam igrače koji su oko tridesetog, četrdesetog i pedesetog mjesta, od kojih sam prije često gubio. Pokazao sam ranije da mogu igrati protiv najjačih, a onda bi došli mečevi s igračima koji su trideseti ili četrdeseti i od njih gubio. Sada sam i takve pobjeđivao, i to dobrom igrom. To mi za samopouzdanje više znači od meča protiv Federera, rekao je Ćorić.

Sigurno da smo favoriti, to nije sporno, no svi znamo da je ovo tenis, Davis Cup, i da se svašta može dogoditi. Bilo bi dobro da u petak Marin igra prvi, pa da ja u svoj meč uđem još opušteniji, ali u svakom slučaju ne trebamo se opustiti i pomisliti da smo već sada pobijedili, smatra mladi hrvatski reprezentativac.

Koliko je upozorenje vaš negativan omjer sa suparnikom Mihailom Kukuškinom?

Točno to. Već sam nekoliko puta rekao da protiv njega imam omjer 0-2. Čak nisam igrao loše, on je igrao jako dobro. Neugodan je igrač, jako ga respektiram, tako da sigurno neće biti lagano, rekao je Borna Ćorić.

Susret Davis Cupa između Hrvatske i Kazahstana moći ćete pratiti od petka do nedjelje u programu Hrvatske radiotelevizije. 

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 22:19