StoryEditor

Ćorić propustio priliku karijere i ispao s US Opena

Piše D  /  09.09.2020., 07:09h

Bio je ovo čudan meč gdje nismo gledali najbolji tenis što je i razumljivo zbog nagrade koju bi dobio pobjednik, a to je plasman u polufinale jednog Grand Slama.

Zverev je u prvom setu na terenu izgledao kao da se tek probudio. Nije Borna radio ništa posebno, držao je lopticu u igru, slao je duboko, a Nijemac je većinu poslao u mrežu ili u aut. Tako je Ćorić uz sasvim prosječnu igru lagano stigao do dva breaka i mirno uzeo prvi set.

U istom ritmu nastavili su obojica u drugom setu, Ćorić je držao lopticu u terenu dok je Zverev promašivao, stigao je Borna do 4:2, polufinale se činilo sve bliže i onda se odjednom sve promijenilo. Ćorić je odjednom postao agresivniji pa je samim time više i promašivao, a Zverev je zahvaljujući krasnim pasing udarcem na mreži vratio break. Set je na kraju otišao u tie-break, a tamo je ponovno mirniji bio Nijemac.

Imao je Ćorić mini-break, no onda je u sljedećem poenu zakucao loptu u mrežu za 3:3. Nakon toga je opalio još dvije neforsirane i Zverev je uzeo drugi set rezultatom 7:5 u tie-breaku. Bile su to izrađene situacije za Bornu, trebao je samo poentirati, no puno takvih udaraca je promašio u meču.

U trećem setu se Ćorić vratio iz breaka zaostatka, a na kraju je set također otišao u tie-break. U cijelom setu obojica su podigla razinu igre, no Zverev je odigrao najbolje kada je to bilo najbitnije. Sjajno je servirao, pogađao winnere iz igre i tako dozvolio Borni samo jedan poen u tie-breaku.

Unatoč 2:1 vodstvu u setovima Ćorić je dobro kontrolirao emocije na terenu iako je bila očita frustriranost. Trebao se vratiti u meč u petom gemu kada je propustio četiri šanse za oduzimanje servisa. Opet su to bili većinom promašaji u izglednim situacijama, Zverev je jednu break priliku izvukao dobrim servisom i udarcem.

Sljedeći gem, Ćorić spašava jednu break priliku i ostaje u meču. Zverev potom lagano uzima svoj servis gem, a onda je sve odlučeno kod 4:3 vodstva Nijemca. Ćorić gubi servis, ponovno su neprisiljene pogreške odlučile, ovoga puta je opalio i jednu dvostruku. Borna se nije predao, spasio je dvije meč lopte iako je Zverev vrhunski servirao, no treću na kraju nije uspio.

Ćorić će zahvaljujući prvom Grand Slam četvrtfinalu od sljedećeg tjedna skočiti za šest pozicija i držati 26. mjesto na ATP ljestvici, ali ostaje žal nakon ovog meča. Ne samo zbog prilika koje mu je Zverev pružao, već zato što bi Ćorić imao i dobru priliku izboriti finale jer bi u polufinalu igrao protiv boljeg iz meča Carrena Buste i Shapovalova. Obojica su sjajni tenisači, ali su igrači u rangu Borne Ćorića.

Ovako će tu priliku imati Zverev koji će igrati za svoje prvo Grand Slam finale. Podsjetimo, US Open je potpuno otvoren nakon što je Đoković diskvalificiran u osmini finala jer je slučajno pogodio sutkinju lopticom u vrat. Tenis će dobiti prvog Grand Slam pobjednika, a da on nije član velike trojke (Đoković, Federer, Nadal) od 2016. kada je Stan Wawrinka svladao Đokovića u finalu US Opena, piše Index.hr.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 06:48