StoryEditor
nebriga nadležnih

Čopor pasa lutalica napao i ozlijedio studenticu u Mostaru

Piše Desk  /  20.10.2021., 11:19h
Na Facebook stranici “Žućo Bosna i Hercegovina” objavljeno je kako je čopor pasa lutalica napao i ozlijedio jednu studenticu u Mostaru.

Objavu prenosimo u cijelosti.

Dan počinjemo s jednom temom u kojoj će građani ponovno uočiti nebrigu nadležnih, prebacivanje odgovornosti na nevladin sektor (?), a GU Grada Mostara bi se konačno trebala probuditi i krenuti raditi kako bi bili na usluzi građanima!

Tema kojom se bavimo su napadi čopora pasa lutalica u prostoru kampusa Univerziteta Džemal Bijedić u Sjevernom logoru, koji su ponovno aktualni. Najnoviji slučaj je zabilježen 18. listopada 2021. godine, u ponedjeljak uvečer, kada je napadnuta studentica, kojoj su psi lutalice nanijeli ozljede u predjelu obje noge. Samo reakcijom tenisača iz Teniskog kluba Stari grad Mostar, spriječena je tragedija a sve je završilo ozljedama nogu!

Studentica je kasnije zbrinuta u nadležnoj medicinskoj ustanovi, o čemu postoji medicinska dokumentacija.

Problem pasa lutalica u Sjevernom logoru, ali i u cijelom gradu postao je alarmantan, a direktor obližnje Osnovne škole tvrdi kako su škole i sve organizacije s područja Sjevernog logora u dva navrata pisale nadležnima, s ciljem rješavanja ovog problema. A tu tek počinju problemi. Nezainteresirani i sami sebi dovoljni uhljebi iz GU Grada Mostara taj problem su “prebacili”

na NVO “Animal Care Centar Mostar” koja bi se, eto, trebali zabaviti oko ovog problema od kojega stradavaju građani Mostara!

Priča tu ne staje, škole i organizacije s područja Sjevernog logora kontaktirale su navedenu organizaciju, ali im je rečeno kako je njihova obveza samo cijepljenje i pregled pasa, te oni nemaju gdje smjestiti pse lutalice.

Već ranije smo pisali kako ni JKP koja djeluju u Mostaru nemaju nadležnost za pse lutalice, veterinarske stanice također, a građani Grada Mostara se onda pitaju i očekuju odgovore od svih nadležnih u Mostaru – tko će riješiti ovaj problem?!

Mi, građani Mostara nemamo vremena za prepucavanja i prebacivanje odgovornosti, a tražimo hitno rješavanje ovog problema !

Naš je stav kako psi lutalice svakako moraju dobiti odgovarajući tretman i biti zbrinuti, ali to treba biti urađeno što prije, kako se napadi ne bi ponavljali ili kako bi bili svedeni na najmanju moguću mjeru.

Poanta ove objave nikako nije u “odstrijelu pasa lutalica”, već u odgovornoj akciji nadležnih tijela Grada Mostara kako bi se ovaj problem konačno riješio. Na kraju, neka oni koji sjede u udobnim foteljama gradskih službi i odjela pomisle na sebe i svoje najmilije koji bi se također mogli naći u sličnoj situaciji, jer pse lutalice viđamo u svim dijelovima Grada Mostara, piše na Facebook stranici.

Dnevnik.ba

22. svibanj 2024 13:50