StoryEditor

Copa America ostala bez organizatora samo dva tjedna uoči početka

Piše D  /  31.05.2021., 12:05h

Održavanje južnoameričkog nogometnog prvenstva ozbiljno je ugroženo jer se dva tjedna prije planiranog početka Argentina, koja je trebala zajedno s Kolumbijom biti organizator, povukla.

- S obzirom na trenutne okolnosti, Conmebol je odlučio otkazati organizaciju natjecanja u Argentini - potvrdio je na Twitteru i Južnoamerički nogometni savez (Conmebol), dodajući da provjeravaju ponude drugih zemalja koje bi mogle zamijeniti izvorne organizatore.

Prije 14 dana i Kolumbija je zatražila odgodu prvenstva, ali Conmebol je odmah odbio tu mogućnost. Kolumbijci su se nadali da će turnir odgoditi za kraj godine, kada će pandemija COVID-19 biti pod kontrolom i navijači bi mogli doći na stadion.

Međutim, osim pandemije, u ovom trenutku u Kolumbiji je vrlo napeta politička situacija s prosvjedima i neredima od kraja travnja. Prema uredu pučkog pravobranitelja, do sada je u prosvjedima poginulo najmanje 44 osoba.

U Comnebolu ne kriju da su u vremenskom škripcu jer je turnir prvobitno trebao započeti 13. lipnja i trajati do 10. srpnja.

Conmebol je također donio odluku o prekidu suradnje s Argentinskom federacijom na temelju poruke argentinskog ministra unutarnjih poslova Eduarda "Wada" de Pedra, koji je u razgovoru s predstavnicima sindikata istaknuo kako su šanse za igranje u prvenstvu vrlo minimalne. Naime, trenutačno je u Argentini drugi val epidemije na vrhuncu.

Samo u četvrtak bilo je više od 41.000 novih infekcija koronavirusom u Argentini koja je pod strogim zatvaranjem, prenosi Hina.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 03:20