StoryEditor

Conte ima novu poziciju za Perišića, ne računa na Icardija i Nainggolana

Piše D  /  07.07.2019., 08:07h

Neke se dotiču Ivana Perišića koji je već nekoliko prijelaznih rokova na izlaznim vratima kluba. Pitali su ga vidi li Ivana na poziciji koju je nekad igrao Samuel Eto‘o kod Josea Mourinha. 

Budući da je Conteova omiljena formacija 3-5-2, tada bi Perišić igrao sam po lijevoj strani kao bočni. Tu mu nije prirodna pozicija.

"Eto‘o je bio napadač i ne bih ga uspoređivao s Perišićem. Međutim, podsjetio bih da se on žrtvovao za klub i borio za Inter i želim da moji igrači to isto rade. Eto’o je dijelio ideju zajedništva, žrtvovanja za veće dobro. Mislim da će tako i Perišić. Težim igračima koji misle ‘mi’, a ne ‘ja’. Ako netko nije spreman za to, možemo krenuti dalje i oprostiti se", rekao je Conte.

Njegov Inter temeljit će se na snažnoj obrani.

"Puno puta tijekom karijere započinjao sam voditi momčad s jednom taktičkom idejom, ali onda sam je mijenjao kada sam shvatio da bi druga bila bolja. Gledajući aktualnu momčad Intera, ističe se snaga u obrani, tako da bi bilo logično započeti sezonu s trojicom otraga. Vidjet ćemo kako će to izgledati", rekao je.

Obznanjeno je da klub ne računa na Radju Nainggolana i Maura Icardija, dvojicu ponajboljih igrača.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 07:40