StoryEditor
kritika bošnjačkim liderima

Čolpa: Komšić i Izetbegović doveli su Bošnjake u poziciju da izgube posljednjeg stranog saveznika

Piše desk  /  28.10.2021., 14:35h
Međunarodna izolacija Izetbegovića i Komšića mora potaknuti radikalnu promjenu politike i mentaliteta.

Zastupnik u Parlamentu FBiH Nihad Čolpa obratio se povodom dolaska posebnog izaslanika SAD-a Palmera i najave reforme izbornog zakona.

“Palmerov plan za Bosnu i Hercegovinu je potpuni debakl politika Izetbegovića  i Komšića.  Ako Izetbegović i Komšić nisu bili sposobni isposlovati bolje početne uvjete kod Bidenove administracije u razgovorima oko izmjena Izbornog zakona, kako možemo očekivati da će korist za državu donijeti kod neke buduće administracije ili države koja nije privržena kao SAD?

Izbor Palmera je jasna poruka da Izetbegović i Komšić nemaju podršku SAD-a koju su očekivali bez da se usude bilo što konkretno uraditi kad su u pitanju odnosi službenog Sarajeva s Washingtonom i da njihovu nekompetentnost i nerad možemo platiti po visokoj cijeni.

Izetbegović i Komšić dovode nas u poziciju da izgubimo posljednjem saveznika. Polako, ali sigurno palestiniziraju dio teritorija unutar BiH i tako ubijaju posljednju nadu da se  ranjivo bosanskohercegovačko društvo može oduprijeti daljnjoj razgradnji države.

Međunarodna izolacija Izetbegovića i Komšića mora potaknutni radikalnu promjenu politike i mentaliteta. Promjena se ogleda u smjeni onih koji su nas na unutarnjem i vanjskom planu doveli u skoro beznadežnu poziciju palestinskog mentaliteta profesionalne žrtve što je preduvjet da iz obrambenog stava preuzmemo inicijativu i da konačno na političkoj tabli vučemo poteze bijelim figurama.” napisao je Čolpa u priopćenju.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 21:46