StoryEditor

Clinton o aferi s Monicom Levinsky: "Seks mi je smanjio stres, bilo je lakše nositi se s poslom..."

Piše D  /  06.03.2020., 02:03h

U petak će se na popularnom streaming servisu Hulu početi emitirati dokumetarna serija “Hillary” o životu Hillary Clinton, bivše američke prve dame. Jedna od pikanterija će svakako biti i afera koja je obilježila kraj prošlog stoljeća kada je njezin suprug, predsjednik Bill Clinton priznao da ju je varao s pripravnicom iz Bijele Kuće, Monicom Lewinski.

Skrenula mu pozornost s pritiska

Još sočnije je njegovo priznanje u kojem je ustvrdio kako mu je ljubovanje s Monicom bila jedna od stvari koje je radio kako bi se lakše nosio s anksioznošću. U seriji je priznao kako je u vrijeme kad je upoznao Lewinski, na nju gledao kao na osobu koja mu može skrenuti pozornost s pritiska, piše Daily Mail.

Sama afera u javnost je procurila još 1998. Odgovarajući na optužbe medija, Clinton je izjavio kako nije imao odnose s Lewinski. No, nakon što je postalo očito da je lagao poroti, Clinton je u prosincu te godine opozvan u Zastupničkom domu Kongresa, no odradio je svoj mandat do kraja, jer ga je Senat oslobodio.

Priznanje i isprike

Niti svojoj supruzi Hillary nije priznao aferu, a ona mu je povjerovala. Na kraju se ipak predomislio, a u intervjuu objasnio kako je to izgledalo. Nakon izbijanja skandala, Clintoni su otišli na odmor, a kada su se vratili, Hillary ga je podržala.

Bivši američki predsjednik posljednji je put o ovoj aferi govorio prije dvije godine, kada je rekao da Monici Lewinsky ne duguje ispriku. To mu se na kraju obilo o glavu. Na kraju joj je uputio ispriku i rekao da se osjećao grozno jer je njezin život bio obilježen tom aferom.

Djelomični transkript razgovora Billa i Hillary Clinton koji govori o njegovoj aferi s Monicom Lewinsky u novoj dokumentarnoj seriji “Hillary”

Bill: “Otišao sam, sjeo na krevet i razgovarao s njom. Rekao sam joj točno što se dogodilo, kad se dogodilo. Rekao sam da se zbog toga osjećam grozno. Imali smo težak period tih posljednjih nekoliko godina. Rekao sam joj da za moje ponašanje nema isprike.”

Hillary: “Bila sam devastirana. Nisam mogla vjerovati da se to dogodilo. Bilo je osobno, boljelo je i ne mogu vjerovati da si lagao.”

Bill: “Rekla je da moraš reći kćeri i da je to gore od mene. Učinio sam to, što je bilo grozno.”

Bill o tome zašto je to učinio

“U svačijem životu postoje pritisci i razočaranja, užasi, strahovi od svega. Stvari koje sam godinama radio kako bih upravljao svojim strepnjama. Ja sam drugačija, potpuno drugačija osoba nego što sam bio, puno toga je bilo prije 20 godina.”

Hillary: “Susreli smo se sa savjetnikom, (bilo je) bolnih, bolnih rasprava.”

Bill: “Savjetovanje je bila jedna od najtežih stvari koje sam ikada morao učiniti, ali bilo je nužno. Ona (Hillary) je to zaslužila, Chelsea je to zaslužila i trebalo mi je.”

Bill o Monici

“Osjećam se grozno zbog činjenice da je život Monice Lewinsky definiran time, rekao bih nepravedno. Tijekom godina promatrao sam je kako se pokušava vratiti u normalan život, ali morate odlučiti kako ćete definirati normalno.”

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 16:36