StoryEditor
svjetski dan voda

Članovi Ronilačkog kluba mostarskim osnovcima govorili o važnosti očuvanja voda

Piše desk  /  22.03.2023., 13:40h

Članovi Ronilačkog kluba Mostar posjeti su u srijedu na Svjetski dan voda Osnovnu školu Antuna Branka Šimića u Mostaru.

Pred ispunjenim amfiteatrom škole prezentirana je edukacija o ekološkoj svijesti očuvanja rijeka, jezera i mora, a kroz predavanje naučilo se i o načinu na koji ronioci čiste podmorje i pridonose očuvanju prirode.

Stotinjak djece s velikom je pozornošću pratilo predavanje, a zanimljivosti o samom autonomnom ronjenju dobili su od ronioca Tonija Knezovića koji je za ovu prigodu obukao ronilačko odijelo i autonomnu opremu kako bi na najbolji način prezentirao ronjenje.

Također, djeca su mogla uživati i u podvodnim fotografijama Dubrovačkog podmorja, a prezentirane su im i mogućnosti dobivanja dobrih podvodnih fotografija  i video uradaka.

"Ovim simboličnim posjetom povodom Svjetskog dana voda, želja nam je bila još jednom ukazati našim mladima na zaštitu rijeka i izvora te kako preventivno zaštiti prirodne ljepote koje nas okružuju", kazao je tajnik kluba Branislav Stojkić.

Rekao je i da im je želja da naše podmorje ostane lijepo kao i dosad.

"Bit ćemo i dalje prisutni na terenu kako kroz ekološke akcije, tako i kroz različite edukacije", dodao je Stojkić.

Ovo je samo jedan vid aktivnosti koje Ronilački klub Mostar provodi u zadnje vrijeme, a osim ekološkog volonterizma, edukacije o zaštiti okoliša te educiranju novih ronioca, iskusni instruktori u klubu aktivno obučavaju svoje članove-ronioce u spašavanju na vodi kroz postrojbu civilne zaštite Grada Mostara i Hercegovačko-neretvansku županiju.

"Čuvajmo našu prirodu, kako bi je mogli proslijediti, očuvanu i čistu sljedećim generacijama koje dolaze poslije nas", poručili su iz Ronilačkog kluba Mostar.

Svjetski dan voda obilježava se svake godine 22. ožujka kako bi se skrenula pozornost ljudi diljem svijeta na važnost očuvanja vode.

Dnevnik.ba

03. lipanj 2023 07:30