StoryEditor
eu

Članovi Predsjedništva u Bruxellesu razgovarali s visokim dužnosnicima EU

Piše fena  /  15.02.2023., 20:01h

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine sastali su se danas u Briselu s visokim predstavnikom Europske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku, potpredsjednikom Europske komisije Josepom Borrellom.

Kako je priopćeno iz Predsjedništva BiH, tijekom sastanka, na kojem je razgovarano o političkoj i sigurnosnoj situaciji u Bosni i Hercegovini, istaknuta je važnost očuvanja mira i stabilnosti, kao preduslova za punu funkcionalnost institucija i ubrzan ekonomski razvoj. 

Ovom prilikom sugovornici su razmijenili mišljenja o neophodnim koracima za dalji napredak Bosne i Hercegovine na europskom putu, za koji su članovi Predsjedništva BiH izrazili punu suglasnost. 

Na sastanku je naglašena važnost unutrašnjeg razgovora unutar Bosne i Hercegovine, ali i dijaloga s Europskom unijom, s ciljem boljeg razumijevanja i što bržeg puta ka EU.

Članovi Predsjedništva BiH razgovarali s Charlesom Michelom

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine razgovarali su danas u Briselu s predsjednikom Europskog vijeća Charlesom Michelom.

Kako je priopćeno iz Predsjedništva BiH, na sastanku je razgovarano o procesu europskih integracija Bosne i Hercegovine, u kontekstu dobivanja kandidatskog statusa i ispunjavanja uslova za dalji napredak na putu ka Europskoj uniji. 

Ovom prilikom, članovi Predsjedništva BiH informirali su sugovornika o trenutnim političkim i ekonomskim prilikama u Bosni i Hercegovini, kao i prioritetnim zadacima koji u narednom periodu očekuju institucije na svim nivoima vlasti. 

Tijekom sastanka je istaknut značaj brze implementacije izbornih rezultata, kao i intenziviranja dijaloga relevantnih političkih aktera u cilju što efikasnijeg provođenja reformskih procesa, očuvanja političke stabilnosti i ubrzanog ekonomskog razvoja.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 14:45