StoryEditor
sad

Članovi Predsjedništva BiH u Washingtonu: Zajednički interes svih naroda i građana u BiH punopravno članstvo u EU

Piše fena  /  31.01.2023., 22:02h

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine sastali su se danas u Washingtonu sa članovima Odbora za vanjske poslove Senata Sjedinjenih Američkih Država, predvođenim senatorkom Jeanne Shaheen.

Razgovarano o aktualnim vanjskopolitičkim temama, kao i unutrašnjim političkim, ekonomskim i sigurnosnim prilikama u Bosni i Hercegovini. 

Članovi Predsjedništva BiH zahvalili su američkim senatorima za interesiranje, kao i pomoć koju SAD u kontinuitetu pruža institucijama na svim nivoima vlasti u Bosni i Hercegovini. 

Tijekom sastanka je konstatirano da je vlast na nivou BiH formirana u rekordno brzom roku te da to predstavlja pozitivan pomak. 

Ovom prilikom, članovi Predsjedništva BiH su istaknuli da je zajednički interes svih naroda i građana u Bosni i Hercegovini očuvanje mira i stabilnosti, kao i punopravno članstvo u Europskoj uniji. 

Sugovornici su ocijenili da je dobijvnje kandidatskog statusa za članstvo u Europskoj uniji pozitivan signal za Bosnu i Hercegovinu te izrazili opredijeljenost ka provođenju reformskih procesa važnih za dalji napredak na europskom putu, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 08:45