StoryEditor

Članovi Predsjedništva BiH primili Boruta Pahora

Piše D  /  26.04.2018., 02:04h

Govoreći o bilateralnim odnosima Bosne i Hercegovine i Republike Slovenije, istaknuto je da su tradicionalno dobri, te da su ekonomski odnosi razvijeni i da je trgovinska razmjena u proteklih nekoliko godina povećana i u velikoj mjeri izbalansirana, prenosi Večernji.ba

Istaknuta je opredijeljenost za unapređenje dobrosusjedskih odnosa, kao i regionalne suradnje po pitanju europske perspektive, sigurnosti i migracija u okviru aktualnih inicijativa, procesa i foruma, osobito Brdo - Brioni procesa, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Izraženo je zadovoljstvom intenzitetom posjeta na visokoj razini, kao i razvojem političkog dijaloga između Bosne i Hercegovine i Republike Slovenije.

Članovi Predsjedništva BiH su upoznali predsjednika Pahora s aktualnom političkom situacijom u zemlji, s posebnim naglaskom na aktivnostima na izmjenama Izbornog zakona u BiH.

Izražena je zahvalnost Republici Sloveniji na podršci procesu evropskih integracija Bosne i Hercegovine.

Istaknuta je posvećenost europskom putu Bosne i Hercegovine i ispunjenju neophodnih uvjeta za dobivanje kandidatskog statusa, a zatim i punopravnog članstva u Europskoj uniji, što predstavlja prioritet kada je u pitanju vanjska politika zemlje.

U tom kontekstu, pozdravljena je otvorena mogućnost članstva u Europskoj uniji, koja je jasno definirana u objavljenoj strategiji „Kredibilna perspektiva proširenja i pojačan angažman Europske unije na Zapadnom Balkanu“.

Dnevnik.ba

 

23. travanj 2024 18:52