Article_Top_970x250

Članovi Predsjedništva BiH na večeri kod njemačke veleposlanice, rezidenciju napustili s poklonima

njemačka preuzima predsjedanje eu-om

Članovi Predsjedništva BiH na večeri kod njemačke veleposlanice, rezidenciju napustili s poklonima

srp 01, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Klix.ba

U sarajevskoj rezidenciji njemačke veleposlanice u BiH večeras je upriličena svečana večera povodom njemačkog preuzimanja predsjedavanja Europskom unijom.

Domaćin večere je bila veleposlanica Margret Uebber, a u rezidenciji su između ostalog prisustvovali i članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, Milorad Dodik i Željko Komšić.

Nakon večere članovi Predsjedništva nisu davali izjave, a iz rezidencije su izašli s poklonima u rukama te pod pratnjom napustili sarajevsko naselje Kovači.

Pored njih svečanom prijemu su nazočili i drugi predstavnici diplomacije i institucija BiH.

Njemačka je danas 13. put preuzela rotirajuće šestomjesečno predsjedavanje Europskom unijom. "Zajedno za oporavak Europe” je moto njemačkog predsjedavanja Vijećem EU koje počinje 1. srpnja 2020. godine.

"U ovoj ulozi želimo raditi na snažnoj i inovativnoj Europi do kraja 2020. godine. Okvir za to nije jednostavan jer je pandemija Covid-19 u osnovi izmijenila naše viđenje predsjedavanja Vijećem. Prevladavanje pandemije ostat će ključni izazov s kojim se možemo uspješno suočiti samo ako radimo pragmatično i u duhu suradnje u EU i na međunarodnoj razini", poručila je danas u svom blogu, između ostalog, veleposlanica Uebber.

Dnevnik.ba