StoryEditor
radni posjet

Članovi Predsjedništva BiH i Erdogan za jačanje gospodarske saradnje

Piše fena  /  24.02.2023., 17:25h

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovini boravili su danas u radnoj posjeti Republici Turskoj, na poziv turskog prеdsјеdnikа Recepa Tayyipa Erdoğana.

Članovi Predsjedništva BiH ponovo su izrazili duboko žaljenje zbog gubitka velikog broja ljudskih života i imovine uslijed razornih potresa koji su pogodili Tursku, te iskazali solidarnost s građanima i vlastima ove zemlje. 

Predsjednik Republike Turske zahvalio je građanima Bosne i Hercegovine na iskazanoj podršci i nesebičnoj pomoći pruženoj u ovim teškim trenucima za Tursku. 

Tijekom sastanka na kojem je razgovarano o aktualnoj situaciji u BiH, regiji i svijetu, članovi Predsjedništva BiH upoznali su predsjednika Republike Turske i s aktivnostima i zadacima koji se nalaze pred institucijama na svim nivoima vlasti u Bosni i Hercegovini. 

Posebna pažnja bila je usmjerena na teme vezane za jačanje ekonomske suradnje dviju zemalja u kontekstu intenziviranja trgovinske razmjene i realizacije dosadašnjih, kao i mogućnostima pokretanja novih investicionih projekata. 

Izraženo je zadovoljstvo dinamikom i razvojem odnosa s Turskom, s kojom Bosna i Hercegovina  ima najviše zaključenih i ratificiranih ugovora, te ukazano na potrebu nastavka dobre gospodarske suradnje i kroz povezivanje poslovne zajednice dviju zemalja. 

Članovi Predsjedništva BiH su istaknuli da je današnja radna posjeta Republici Turskoj još jedna potvrda uspješnih i stabilnih odnosa dvije zemlje, te izrazili zahvalnost predsjedniku Republike Turske za podršku Bosni i Hercegovini, Služba za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 00:29