StoryEditor
Irena Hadžiabdić

Članica SIP-a iz reda Ostalih želi van

Piše desk  /  05.12.2022., 18:45h

Članica Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP) Bosne i Hercegovine iz reda Ostalih Irena Hadžiabdić, izjavila je danas da nema ambiciju kandidirati se na konkursu za eventualni treći mandat i zatražila da SIP što prije obavijesti pismom Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH čiji novi saziv je konstituiran proteklog tjedna.

Hadžiabdić je na aktualnu dužnost imenovana iz reda ostalih naroda 27. travnja 2016. godine, a odluka je stupila na snagu 17. svibnja te godine. Manje od pet mjeseci je do isteka mandata, navela je.

Rekla je i da Zastupnički dom treba da ima informaciju o prestanku mandata u SIP-u iz reda Ostalih budući da je u parlamentu potrebno provesti određene procedure te kako bi svi koji eventualno imaju namjeru prijaviti se na konkurs za tu poziciju, kad bude raspisan, imali dovoljno vremena da se pripreme ako smatraju da ispunjavaju uvjete.

Predsjednik SIP-a Suad Arnautović, nakon ovog izlaganja Irene Hadžiabdić je kazao da je njena obavijest primljena k znanju i da će daljnje korake poduzeti glavni tajnik te institucije.

Dnevnik.ba

02. veljača 2023 12:36