StoryEditor
želi ustavne promjene

Član predsjedništva DF-a se na FTV-u žalio na Escobara: "Ako nam se pokušava prodati ideja da je Dayton dobar..."

Piše desk  /  07.04.2022., 07:10h
Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Milan Dunović je komentirao razlike između rata u Ukrajini i rata u BiH te utjecaj međunarodne zajednice u oba slučaja. Požalio se na Escobara.

- Agresija na BiH nije trajala četiri dana, trajala je četiri godine. Bili smo pod embargom, to je činjenica. Uspjeli smo se obraniti. Postavlja čovjek sam sebi pitanje je li namjera Europe bila možda drugačija? Što je bila ideja embarga? Što je danas ideja zapadnih demokracija kada nam gospodin Escobar poručuje da moramo ući u EU s ovakvim društvenim uređenjem i po principu Daytona s konstitutivnim narodima i ovim sustavom odlučivanja. Ja odgovorno tvrdim da u takvom uređenju mi nikada nećemo ući u EU, rekao je.

Dunović kaže kako BiH ne može dobiti ni kandidacijski status zato što sustav je odlučivanja koji postoji od Daytona na ovamo potpuno suprotan onome što propagira EU.

- Ako nam se pokušava prodati ideja da je Dayton dobar za EU postavlja se pitanje zašto onda od 1995. do danas nismo ušli u EU. O jačanju desnice u svijetu i Europi želim reći, stari/novi predsjednik Srbije Vučić je rekao da je Srbija otišla udesno jer se on želi pozicionirati kao neki centar, a taj centar nam godinama šalje poruke da nam je neophodno pomirenje Bošnjaka i Srba. Ja tvrdim da Bošnjaci i Srbi nisu posvađani. Problem nemaju Bošnjaci i Srbi, problem imaju BiH i Republika Srbija, rekao je on za federalna.ba.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 17:40