Article_Top_970x250

Član Grobara (30) u Vukovaru pretukao dječaka (13), smetala mu maska s hrvatskim obilježjima

mržnja i divljaštvo

Član Grobara (30) u Vukovaru pretukao dječaka (13), smetala mu maska s hrvatskim obilježjima

lip 03, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Ilustracija: Emica Elvedji/Pixsell

U Vukovaru se u ponedjeljak dogodio novi nacionalno motivirani napad, i to na 13-godišnjeg dječaka.

Oko 7:30 u pekarnici u Ulici dr. Ante Starčevića, u Borovu Naselju, 30-godišnji muškarac fizički je napao 13-godišnjaka. Udario ga je rukom u glavu i nogom u tijelo. 

Liječničku pomoć dječak je zatražio u vukovarskoj bolnici, gdje je utvrđeno kako je lakše ozlijeđen. Policija je napadača uhitila. 

Kako se neslužbeno doznaje, 30-godišnjak je pripadnik vukovarskih Grobara, navijača Partizana iz Beograda. Otprije je poznat policiji, i to i kao počinitelj napada, i kao oštećeni u sukobima hrvatskih i srpskih navijačkih skupina u Vukovaru.

Prišao je dječaku i, prema neslužbenim saznanjima, zbog maske za lice s hrvatskim obilježjima počeo ga udarati. 

Policija je poduzela sve radnje te su 30-godišnjeg napadača poslali na ispitivanje u državno odvjetništvo, a onda i sucu istrage. Za njega se traži istražni zatvor. 

Iz policije još čekaju koja će biti kvalifikacija djela, a i to i odluka o pritvoru trebalo bi biti poznato sutra ujutro.

Policija je o svemu službeno obavijestila i Centar za socijalnu skrb te roditelje dječaka s informacijama vezanima uz dalje pravne korake, što i propisuje zakon, s obzirom na to da je žrtva napada dijete. 

Dnevnik.ba