StoryEditor

Član bh. premijerligaša prijavljen bijeljinskom tužiteljstvu zbog namještanja utakmica

Piše D  /  25.09.2018., 11:09h

Policijski službenici Policijske uprave Bijeljina jučer su dostavili su izvještaj Okružnom javnom tužiteljstvu u Bijeljini o postojanju osnova sumnje da je počinio produženo kazneno djelo "Dogovaranje ishoda natjecanja" protiv lica inicijala N. V. (1992) iz Novog Grada, uposlen kao nogometaš – igrač u Nogometnomklubu Zvijezda 09 Etno Selo Stanišić, Bijeljina.

Naime, navedeni se tereti da je kao nogometaš FK Zvijezda 09 Etno Selo Stanišić u više navrata svojim suigračima osobno te putem poruka poslatnh preko "viber" aplikacije nudio novac da na ime toga isti ne daju svoj maksimum na utakmici ili da, ako su u pitanju golmani, prime određen broj golova u jednom poluvremenu ili u tijeku čitave utakmice, a radi se o utakmicama koje je Zvijezda 09 igrala u Premijer ligi BiH.

Na osnovu toga je prijavljeni ostvario proupravnu imovinsku korist te počinio kazneno djelo koje mu se stavlja na teret. Lako je ustanoviti da se iza inicijala N. V. krije ime i prezime nogometaša Zvijezde Nemanje Vejnovića, koji je bio jedan od osumnjičevih za namještanje utakmica, dok se ime Ibrahima Škahića, koji se povezivao s ovim skandalom, nigdje ne spominje. Rukovodstvo, stručni stožer i igrači Zvijezde 09 ranije su policiji u Bijeljini dali sve podatke koje su imali, piše Faktor.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 00:53