StoryEditor

Čitluk: Biskup Ratko Perić podijelio sakrament svete potvrde u župi Krista Kralja

Piše D  /  22.04.2018., 06:04h

Ukupno 75 mladih, 34 krizmanice i 41 krizmanik, primilo je sakrament svete potvrde na misnom slavlju koje je predvodio msgr. Ratko Perić u suslavlju s dekanom Broćanskog dekanata don Đurom Benderom, čitlučkim župnikom fra Mirom Šegom i još nekoliko svećenika, prenosi Jabuka.tv.

Na početku misnog slavlja budući krizmanici, skrušeni u molitvi, pozdravili su biskupa Perića te ga zamolili da im podijeli sakrament svete potvrde kako bi primajući ovaj sakrament potvrdili svoju vjeru i pripadnost Crkvi.

U prigodnoj propovijedi, na poseban način namijenjenoj krizmanicima, msgr. Ratko Perić govorio je o dvije kategorije onih koji su pratili Isusa, tri službe vezane za apostolski poziv i naglasio da tijelo ne vrijedi ništa ako nema duha jer je duh onaj koji oživljuje.

Također, msgr. Ratko Perić se raspitao za buduća duhovna zvanja u župi Krista Kralja, naglasio važnost svećenika i govorio o primjeru blaženog Alojzija Stepinca i njegove majke.

Na kraju današnjeg misnog slavlja krizmanici su biskupu Periću uručili prigodne darove, a zahvalu biskupu Periću uputio je i župnik župe Krista Kralja Čitluk fra Miro Šego.

Valja kazati da je današnje misno slavlje pjesmom uveličao Veliki župni zbor pod vodstvom s. Slavice Kožul, priopćeno je.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 11:23