StoryEditor

Čitlučki poduzetnici pomažu Caritasov projekt kućne skrbi

Piše D  /  27.02.2020., 04:02h

Gospodarstvenici i poduzetnici s područja općine Čitluk financirat će projekt kućne skrbi kojeg u razdoblju od tri godine provodi mostarski Caritas.

Poduzeća Mališić, Eurovip, Union foods, Brotis, Karaka promet, Delta security, Premier, Džida d.o.o. viličar i Foto Đani odlučila su podržati obnovljenu Caritasovu aktivnost kućne skrbi.

Tim povodom u četvrtak je u upravnoj zgradi Biskupijskog Caritasa Mostar popisan ugovor između predstavnika Caritasa i spomenutih poduzeća, prenosi Fena.

Ravnatelj Biskupijskog Caritasa Mostar don Željko Majić podsjetio je tom prilikom kako su projekt kućne skrbi do 2016. godine financirali donatori iz Njemačke, nakon čega je došlo do gašenja te usluge.

Majić je zahvalio gospodarstvenicima iz Čitluka zbog iskazane spremnosti da čine dobro koje, kako je istaknuo, svima treba biti trajno obilježje i opredjeljenje.

Izrazio je nadu kako će današnji čin biti poziv i motiv drugima da se priključe ovom projektu kako bi pomoć dobili svi oni kojima je ona potrebna na području Biskupije.

Koordinatorica projekta kućne skrbi Darja Barbarić ukratko je predstavila patronažnu skrb u kojoj djeluju medicinska sestra i njegovateljica koje posjećuju stare i nemoćne osobe koje najčešće nemaju nikoga.

"Djelujemo već mjesec dana i korisnici su nas prihvatili s osmijehom. Uglavnom smo aktivni na području Mostara i Hercegovine, a nadamo se da će se tim proširiti, ali sve ovisi o dostupnim sredstvima", rekla je Barbarić.

Uoči potpisivanja ugovora uime donatora obratio se Marinko Barbarić iz agencije Delta security, koji je glavni animator i pokretač akcije među navedenim gospodarstvenicima.

"Svi mi imamo u svojoj blizini potrebitih. Mi gospodarstvenici često se odazivamo humanitarnim akcijama, a kako se ne bismo odazvali našoj Crkvi i našim svećenicima čija su vrata uvijek otvorena potrebitima“, rekao je Barbarić, koji je zahvalio i poslovnim partnerima iz Brotnja koji su se odazvali pozivu iz Caritasa.

Donatori su se obvezali da će od 1. ožujka 2020. u sljedeće tri godine trajnim nalogom uplaćivati sredstva Caritasu za potrebe službe kućne skrbi.

Caritas se obvezao da će donatore redovito izvješćivati o djelovanju kućne njege i utrošenim sredstvima.

Iz mostarskog Caritasa, koji trenutno skrbi o 40 korisnika, pozivaju susjede, rodbinu i svećenike da ime prijave sve one kojima je ovaj vid pomoći potreban.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 21:08