Article_Top_970x250

Čitlučki karataši i karatašice osvojili 17 odličja

sport

Čitlučki karataši i karatašice osvojili 17 odličja

lis 25, 2017
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Najnoviji uspjeh članovi čitlučkih Karate klubova “Hercegovina” i “Brotnjo” postigli su sudjelujući na Međunarodnom karate turniru “Grand Prix Montenegro 2017”, gdje su osvojili 15 pojedinačnih i dva ekipna odličja.

Tako su prvo mjesto i zlatnu medalju osvojili: Ivan Nikom Prusina, Ana Galić i Josip Planinić. Srebrom su se okitili Barbara Grgić, Marta Stojić, Željko Pervan, Monika Martinović, Gabrijela Martinović, Patricija Prga, Renato Blago Martinović, Andrian Karačić, Ivan Pehar i Kristina Zovko, dok su se brončanom medaljom zadovoljili Oliver Čule i Irena Prga. Uz to, u ekipnom dijelu natjecanja ekipa dječaka od 12 do 13 godina osvojila je zlatnu medalju, a ekipa djevojčica od 10 do 11 godina okitila se srebrom.

Uspjeh mladih Čitlučana to je značajniji kad se zna da je ostvaren u velikoj međunarodnoj konkurenciji među više od 900 vrsnih natjecatelja iz 56 klubova pristiglih iz Hrvatske, Italije, Slovenije, Slovačke, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije, Albanije i Crne Gore.

Njihovu uspjehu zacijelo su pridonijeli i vrsni treneri koji profesionalno, ozbiljno i odgovorno obavljaju svoj posao, čime uvelike pridonose da su broćanski klubovi po kvaliteti pri samom vrhu bosanskohercegovačkog karatea. Veliko značenje za karate sport pripada vrlo aktivnim broćanskim karate sucima te Športskom savezu Brotnjo i općini Čitluk koji podržavaju taj borilački šport.

Dnevnik.ba
 

Tagovi:

Article_Bottom_970x250