Article_Top_970x250

Cikotić, Osmica i Bisera Turković imenovani u Komitet sigurnosti civilnog zrakoplovstva

odluka vijeća ministara

Cikotić, Osmica i Bisera Turković imenovani u Komitet sigurnosti civilnog zrakoplovstva

ožu 04, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Avaz

Vijeće ministara BiH donijelo je odluku kojom se u Državni komitet sigurnosti civilnog zrakoplovstva Bosne i Hercegovine imenuju Vojin Mitrović, ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine, koji je predsjedatelj, ali i njegov zamjenik Selmo Cikotić, ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine.

Za članove su imenovani Mirko Okolić, zamjenik ministra obrane Bosne i Hercegovine, Bisera Turković, ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, Gordana Tadić, glavna tužiteljica Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, Zoran Galić, direktor Granične policije Bosne i Hercegovine.

Za članove su imenovani i Čedomir Šušnjar, v.d. generalnog direktora Direkcije za civilno zrakoplovstvo Bosne i Hercegovine, Davorin Primorac, direktor Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi Bosne i Hercegovine, Osman Mehmedagić, direktor Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine, Darko Ćulum, direktor Agencije za istrage i zaštitu i Mirsad Vilić, direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine.

Ova odluka stupa na snagu danom donošenja i objavljuje se u "Službenom glasniku BiH", a donio ju je i potpisao Zoran Tegeltija, predsjedatelj Vijeća ministara BiH.

Dnevnik.ba