StoryEditor
dalmacija pod opsadom

Cijelu noć se tragalo za Božićem, pretraženo nekoliko stanova. Policija otkrila što ih muči

Piše desk  /  01.12.2022., 09:21h

Policija se mora osloniti na dojave građana i obavijesne razgovore s osobama iz Božićevog kruga obitelji, prijatelja i poznanika što onda dovodi i do krivih informacija

Pripadnici splitske policije cijelu su noć sa srijede na četvrtak neumorno tragali za 29-godišnjim Ivanom Božićem kojeg se sumnjiči da je u srijedu nešto prije jedan sat u noći namjerno automobilom pokušao ubiti 20-godišnjeg policajca koji ga je pokušao zaustaviti u ulici Domovinskog rata u Splitu.

No, kako neslužbeno doznaje Slobodna Dalmacija, nisu zasad imali sreće i bjegunac još uvijek nije pronađen i uhićen iako su dobili nekoliko dojava gdje bi se on mogao kriti pa su tako na području Solina i okolice tijekom noći izvršili pretrage nekoliko stanova i kuća.

Lociranje bjegunca otežano je utoliko što on, kako se doznaje, sa sobom nema mobitel pa ga je nemoguće locirati i pratiti njegovo kretanje preko signala i baznih stanica.

Zato se policija mora osloniti na dojave građana i obavijesne razgovore s osobama iz Božićevog kruga obitelji, prijatelja i poznanika što onda dovodi i do krivih informacija poput one da je u srijedu popodne viđen u splitskoj bolnici zbog čega je KBC Split u jednom trenutku bio "pod opsadom" specijalne i interventne policije.

I u četvrtak ujutro nastavljena je pojačana policijska kontrola automobila na prometnicama na području Solina i okolice.

Ozlijeđeni policijski službenik i dalje je u bolnici, a prema posljednjim informacijama stabilno je i dalje je pod intenzivnim nadzorom liječnika.

Policija još jednom poziva građane da ako imaju informacije gdje se skriva Ivan Božić ili imaju bilo kakva saznanja o njemu, nazovu 192.

Dnevnik.ba

03. veljača 2023 04:07