Article_Top_970x250

Cijela država na nogama: Šest monstruma otelo djevojčicu (8), danima je silovali, drogirali, mučili i brutalno ubili

počelo suđenje

Cijela država na nogama: Šest monstruma otelo djevojčicu (8), danima je silovali, drogirali, mučili i brutalno ubili

lip 10, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Reuters

Šestorica muškaraca iz Indije mogli bi biti osuđeni na smrtnu kaznu nakon što su proglašeni krivima za silovanje i ubojstvo osmogodišnje djevojčice.

Osmogodišnju muslimanku Asifu Bano su drogirali, zatočili u hinduistički hram i tamo su ju seksualno napastovali tjedan dana, a zatim su ju kamenom pretukli nasmrt. Sve se to dogodilo u Kašmiru.

Među napadačima su bila i dvojica policajaca, a svih šest nasilnika bit će osuđeni na zatvorsku kaznu, a moguće je i da budu osuđeni na smrtnu kaznu, prenosi Daily Mail.

Jedan od njih, Sanji Ram, umirovljeni je državni službenik i čuvar hrama u kojem je djevojčica napadnuta. Sedmi muškarac je oslobođen optužbi, a osma osoba upletena u ovaj slučaj će imati posebno suđenje, s obzirom na to da je maloljetna.

U optužnici stoji da su djevojčicu oteli iz muslimanskog nomadskog plemena još u siječnju 2018. Oteta je dok je čuvala ponije svoje obitelji na paši u šumama u podnožju Himalaje. Njezino silovano i osakaćeno tijelo pronađeno je u šumi tjedan dana kasnije.

Forenzičari su otkrili da je djevojčica drogirana lijekovima protiv tjeskobe. Više puta je silovana, tijelo su joj palili, pretukli su je kamenom i naposlijetku zadavili.

Ovaj je slučaj potaknuo dvodnevne nasilne prosvjede u pokrajini Jammu i nekoliko drugih mjesta diljem Indije.

Prosvjeda je bilo i u ponedjeljak kad se održavalo suđenje.

Jammu i Kašmir su regije u Indiji u kojima dominiraju muslimani, ali ne na jugu regije Jammu, gdje se ovaj slučaj dogodio. U tom su dijelu dominantni hindusi.

Muslimanski aktivisti su osudili ovaj slučaj i proglasili ga zločinom protiv njihove zajednice, dok neki pripadnici hinduističke zajednice tvrde da se ove muškarce nepravedno optužilo.

Na suđenju je rečeno i da je jedan od njih navodno drugom rekao da još malo odgodi ubojstvo djevojčice, kako bi ju mogao posljednji put silovati.

Jedan od policajaca je optužen za prikrivanje dokaza, dok je nekoliko policajaca optuženo i za primanje mita kako bi pomogli prigušiti ovu istragu, javlja Daily mail.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250