StoryEditor

Četvorica migranata nestala u pokušaju prebacivanja iz Srbije preko Dunava u Hrvatsku

Piše D  /  11.11.2019., 05:11h

Četvorica migranata nestala su kod Apatina pokušavajući da se preko Dunava čamcem prebace u na hrvatsku obalu rijeke, a u tijeku je pretraga Dunava i priobalja, navodi u ponedjeljak Radio-televizija Srbije, prenosi Hina.

Prema ranijem izvješću Radio-televizije Vojvodine (RTV), za nesreću se slučajno saznalo danas, kada su lokalni pčelari pozvali policiju na očevid zbog oštećenih košnica, a tad su se iz obližnje šume pojavila šestorica migranata i objasnila što se dogodilo.

Za sada nema službenog izvješća o ovoj nesreći koja se, prema dosadašnjim saznanjima, dogodila u nedjelju navečer, kada je skupina od 10 migranata odvezala jedan čamac s navoza na obali Dunava kod vikend-naselja Vagoni, desetak kilometara od Apatina, uputivši se preko Dunava, s namjerom da stigne na lijevu obalu, u Hrvatsku.

"Istražuje se zbog čega se plovilo prevrnulo. Nestala su četvorica migranata u valovima nabujalog Dunava, a šestorica su se spasila i vratila na srpsku stranu", navodi RTS.

Prethodnih nekoliko dana prijavljeno je da su migranti obijali vikendice i uništavali pčelinjake na tom području, pa je ekipa apatinske policije bila u blizini na očevidu, prenosi RTS.

Dnevnik.ba

 

19. travanj 2024 11:51