StoryEditor

Četverostruki ubojica još je na korak ispred policije

Piše D  /  12.02.2019., 09:02h

– U akciju se uključio i tim Agencije za istrage i zaštitu (SIPA), te zajednički vrše pretres objekata i područja u Suhodolu, prema Kiseljaku i Kreševu. To područje nadlijeću helikopter i dronovi. Postrojbe MUP-a Srednjobosanske županije pregledaju područje Kreševa do Lepenice, te idu u susret policajcima koji pretražuju područje u Sarajevskoj županiji, rekao je zamjenik direktora FUP-a Ensad Korman, piše Dnevni list.

Korman je dodao da je u kontaktu sa Policijskom upravom Istočno Sarajevo čiji pripadnici pregledaju područje svog djelovanja, te istakao da se provjeravaju i dojave građana o mogućem kretanju odbjeglog Gačića.

Fizički spreman

Pozivajući se na izvore bliske istrazi, a nakon obavljenih razgovora sa osobama koje su bile u zatvoru sa Gačićem, portal “Klix.ba” prenosi da sve ukazuje na to da je on pomno planirao svoj krvavi pohod.

Tako je Gačić, koji je iz zatvora izašao u srpnju 2017. godine, u zatvoru trenirao i vježbao svoje tijelo da izdrži u ovakvim situacijama, sa minimalno hrane i vode.

TV1 je došao u posjed fotografije certifikata kojim se priznaje da je Edin Gačić završio obuku za sportskog instruktora, odnosno osobnog trenera. Istu su u prosincu 2017. godine izdali Fitness savez Republike Srpske i kompanija UL-Fit Sport, iako se sa certifikata ne može razaznati tko su potpisnici diplome.

Edinu Gačiću je odobren i popust “na osnovu dugogodišnjeg iskustva u radu sa ljudima”

TV1 je uspio stupiti u kontakt sa Fitness savezom Republike Srpske. Predsjednik Miroslav Bundalo izjavio je da se “vjerojatno radi o tom Edinu Gačiću”.

– Upoznat sam sa tim slučajem i upoznat sam da je taj dečko neki što je potraga za njim. On se prijavio, polagao je to za fitness instruktora. Planirao je, koliko sam ja upoznat, da ide na neki brod da radi. Mi smo čak i tad čuli da je on bio u zatvoru ili što već, no međutim, on je tad bio slobodan građanin, izjavio je Bundalo za TV1. Bundalo kaže da sa njim tada nije bilo nikakvih problema.

– Sve je odradio kako treba. Iskreno, ja sam se iznenadio kad sam čuo. Mada i tad kad je bio, iskreno, nama nije bilo ni drago da imamo tako nekoga u našoj blizini, navodi Bundalo.

Policijski službenici su pronašli tragove koji ukazuju na to da je bio na određenim lokacijama, ali je još na korak ispred njih.

Psihopat i šizofrenik

Gačić je asocijalna osoba, psihopata i šizofrenik, ali vrlo dobro zna što radi i uživa u tome, jer se to vidi po načinu ubijanja.

Policijski službenici su sve resurse i ljudstvo uložili u potragu za ovim opasnim ubojicom.

Odbjegli višestruki ubojica Edin Gačić osumnjičen je da je u subotu, 9. veljače, ubio pripadnika Federalne uprave policije Mahira Begića na lokalitetu Suhodol u blizini Tarčina.

Uprava policije MUP-a Sarajevske županije raspisala je operativnu potragu za Gačićem u kojoj se navodi da je naoružan i opasan. On je 4. veljače u Podorašcu kod Konjica ubio Sauda Sultanića i od tada je u bijegu.

Gačić, koji je u ratu bio pripadnik zloglasnog odreda “El mudžahid”, a iza sebe već ima odsluženu 20-godišnju zatvorsku kaznu zbog ubojstva suborca i majke.

Policija RS-a će pomoći u pronalasku Gačića

Ministar unutarnjih poslova RS-a Dragan Lukač uputio je telegram sućuti ministru unutarnjih poslova Federacije BiH Aljoši Čampari i ministru unutarnjih poslova Sarajevske županije Admiru Katici povodom svirepog ubojstva policijskog službenika Mahira Begića u Tarčinu te izrazio  spremnost za pomoć i punu podršku MUP-a RS-a u pronalasku Gačića.

– Nikada se ne smije zaboraviti plemenitost, hrabrost i spremnost policijskog službenika da žrtvuje svoj život u obavljanju policijskih poslova i zadataka, naveo je Lukač i izrazio nadu da će počinitelj tog gnusnog zločina biti izveden pred lice pravde i najstrože kažnjen.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 14:02