Zagreb, 06.08.2022 - Hrvatski ministar zdravstva Vili Beroš sastao se u KBC Zagreb s poljskim kolegom Adamom Niedzielskim. Dvojica ministra obišli su ozlijeđene u prometnoj nesreći koji su smješteni u KBC Zagreb i nakon toga dali izjavu za medije.DAMIR SENČAR - Hina
StoryEditor
Poljski ministar zdravstva

Četvero ozlijeđenih iz nesreće poljskog autobusa vraća se u zemlju: ‘Prognoza za petero neizvjesna‘

Piše hina  /  07.08.2022., 07:25h

Poljski ministar zdravstva Adam Niedzielski objavio je u subotu navečer da se u Poljsku vraćaju četiri osobe ozlijeđene u tragičnoj nesreći u Hrvatskoj u kojoj je poginulo 12 ljudi.

Do nesreće poljskog autobusa u kojem su bile 44 osobe - 42 putnika i dva vozača - došlo je oko 5,25 u subotu ujutro na cesti Goričan-Zagreb kod mjesta Breznica. Pritom je 12 osoba izgubilo život, a 32 su ozlijeđene.

"Poljska država ne ostavlja svoje građane bez pomoći. Zajedno s poljskim izaslanstvom u Varšavu se vraćaju četiri osobe ozlijeđene u tragičnoj nesreći u Hrvatskoj", objavio je Niedzielski na Twitteru.

Dodao je da ostali "ostaju pod najboljom skrbi u hrvatskim bolnicama. Obavještavamo dalje o njihovom zdravstvenom stanju".

Među 32 ozlijeđene osobe, od kojih se četvero vraća u zemlju, 19 je još uvijek u teškom stanju u pet hrvatskih bolnica. Poljski ministar zdravstva, izvještavaju poljski mediji, potvrdio je da je prognoza za petero njih neizvjesna.

Niedzielski koji je odmah nakon nesreće doputovao u Hrvatsku ranije je na konferenciji za novinare održanoj s hrvatskim kolegom Vilijem Berošem zahvalio hrvatskom narodu, ministru Berošu i hrvatskoj vladi. Svi su naši pacijenti jako dobro zbrinuti, a hitne službe su vrlo brzo bile na mjestu nesreće i pružile pomoć, rekao je. "Pacijenti doista imaju vrlo dobre uvjete".

Upitan o vrsti ozljeda koji su pretrpjeli poljski građani koji su putovali na hodočašće u Međugorje, Niedzielski je rekao da se radi o "vrlo ekstenzivnim, multiorganskim ozljedama".

"Ima puno lomova, rebara, kostiju, nogu. Radi se o vrlo ozbiljnim lomovima", naglasio je. "Oni koji su u najozbiljnijem stanju prebačeni su u Zagreb".

Dnevnik.ba

02. prosinac 2023 14:30