StoryEditor

Četvero djece u Australiji ukralo roditeljima auto, vozili se 900 kilometara

Piše D  /  15.07.2019., 03:07h

Tri dječaka i jedna djevojčica, u dobi između 10 i 14 godina, napustila su Gracemere u Queenslandu za vikend. Jedan od odbjeglih dječaka je svoju obitelj porukom obavijestio o svom odlasku. Sva djeca nisu iz iste obitelji, a ukrali su auto od jednog od roditelja. 

Rano u nedjelju, na otprilike prijeđenih 140 km putovanja, grupa se zaustavila na benzinskoj postaji u gradu Banana gdje su navodno ukralI benzin. Prema videosnimci njihova dolaska na benzinsku postaju, auto se pri ulasku na benzinsku postaju normalno kretao. 

Policija je primijenila silu da uđe u automobil

Kasnije toga dana policija je uočila njihovo auto u Glen Innesu u gradu blizu Graftona i počela ih je slijediti. Potjera je zaustavljena zbog zabrinutosti za djecu i njihovu sigurnost. Policija ih je nešto poslije uočila zaustavljene u Graftonu. Djeca su se zaključala u automobil, a policija je morala primijeniti silu kako bi ušla u vozilo i kako bi ih uhitila. 

Inspektor Williams smatra da su djeca se izmjenjivala u vožnji jer je putovanje između Gracemerea i Graftona dugotrajno i obično traje oko 10 sati. 

Najavljene optužnice

Policija je najavila da će ispitati djecu uz prisustvo njihovih roditelja, kao i da planira protiv njih podići optužnice, ali nije još poznato koje. 

Da bi vozači stekli pravo polaganja vozačkog ispita moraju imati najmanje 17 godina u Queenslandu i New South Walesu. 

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 10:41