StoryEditor

Četiri korisnika migracionog centra u Lukavici još uvijek u bjekstvu

Piše D  /  12.03.2019., 07:03h

Devet od 15 korisnika migracionog centra u Lukavici, koji su danas u 13.30 sati pokušali pobjeći, uhvaćeno je reakcijom službenika osiguranja migracionog centra Službe za poslove sa strancima, a naknadno su na širem pojasu oko tog centra uhvaćene još dvije osobe, državljani Libije.

Šest osoba je uspjelo preskočiti ogradu i uputiti se u nepoznatom pravcu. Radi se o osobama kojima je izrečena mjera protjerivanja i koji se nalaze u postupku readmisije. Navedene osobe nemaju utvrđen identitet, a prema njihovoj vlastitoj izjavi, riječ je o tri državljanina Libije, dva državljanina Alžira i jednom državljaninu Sirije, priopeno je iz Službe za poslove sa strancima, prenosi Fena

Za preostale četiri osobe potraga je u tijeku. O njihovom bjekstvu su obaviješteni MUP Republike Srpske, MUP Kantona Sarajevo i terenski centri Službe.

Služba za poslove sa strancima napominje da se ovdje ne radi o pet osoba koje bi mogle predstavljati prijetnju sigurnosti BiH, a koje su stavljene pod nadzor u migracioni centar i kojima je Služba donijela rješenje o protjerivanju i zabrani ulaska u BiH. Navedene osobe nisu sudjelovale u pokušaju bijega i nalaze se pod nadzorom u migracionom centru.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 07:07