StoryEditor

Četiri godine zatvora Dobojliji koji je suprugu ubo čakijom

Piše D  /  03.04.2021., 10:04h

On je za pokušaj ubojstva osuđen na kaznu zatvora u trajanju od tri godine i sedam  mjeseci, a za kazneno djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija na šest mjeseci pa mu je Sud u skladu sa zakonom izrekao jedinstvenu kaznu, pišu Nezavisne.com.

Kako je navedeno u presudi, optuženi je 9. rujna 2019. godine oko 19.30 u Boljaniću, u Doboju, došao do pomoćnog objekta - štale, koju koristi njegova supruga.

Nakon kraće verbalne prepirke sa suprugom i uslijed alkoholiziranosti od 1,65 promila, zamahnuo je prema supruzi čakijom na rasklapanje s drvenom drškom dužine 13 centimetara.

"Oštećenoj je zadao jedan ubod nožem u predjelu lijeve strane trbuha, nanijevši joj na taj način tešku tjelesnu ozljedu u vidu ubodne rane", navodi se u presudi.

Osim toga, na teret mu je stavljeno da je neovlašteno držao vojnu pušku M-48 u kući u kojoj živi.

Njemu je također produžen pritvor, koji može trajati do pravomoćnosti presude, a najduže dok ne protekne vrijeme trajanja kazne izrečene u prvostupanjskoj presudi.

Optuženom se u izrečenu kaznu zatvora uračunava vrijeme provedeno u pritvoru od 9. rujna 2019. pa nadalje.

Također mu je izrečena mjera sigurnosti oduzimanja predmeta, odnosno čakije na rasklapanje kao predmeta koji je upotrijebljen prilikom izvršenja kaznenog djela i vojne puške M-48.

"Optuženi se u cijelosti oslobađa plaćanja troškova kaznenog postupka koji padaju na teret proračunskih sredstava, dok na osnovi člana 101. Zakona o kaznenom postupku Republike Srpske nagrada i nužni izdaci branitelja po službenoj dužnosti padaju na teret proračunskih sredstava", navodi se u presudi.

Todoru Nešković Sud je uputio da imovinsko-pravni zahtjev može ostvariti u parničnom postupku.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 19:54