StoryEditor

Cesta Stolac-Neum: Počinje gradnja posljednje dionice

Piše D  /  19.07.2020., 08:07h

Dok se izvode završni radovi u tunelu Žaba, koji je bio najveća prirodna prepreka u projektu, paralelno se gradi i na ostalim lokacijama ceste, a potpisan je ugovor i za posljednju dionicu Hutovica-Cerovo-Stolovi u ukupnoj dužini 10 kilometara. 

Kako su kazali iz Javnog poduzeća “Ceste FBiH”, ovu dionicu, koja je podijeljena u dva lota, Hutovo-Cerovica i Cerovica-Stolovi, gradit će širokobriješki “Hering”, a vrijednost posla je 17,7 milijuna KM.

U okviru izgradnje ove dionice, također, bit će urađena i rekonstrukcija pristupnog puta za mjesto Hutovo. Očekivani završetak svih radova na ovoj dionici je kraj 2021. godine.

Iz “Cesta FBiH” potvrdili su da se punom parom gradi dionica Boraćanac-Prapratnica u dužini tri kilometra, koja vodi do tunela Žaba, dok se s druge strane, one stolačke, gradi devet kilometara ceste Stolovi-Drenovac.  

Do sada je izgrađeno skoro 13 kilometara, što brojnim vozačima olakšava prometnu komunikaciju prema Neumu.   Projekt izgradnje ceste Neum-Stolac koštat će oko 72 milijuna KM, piše Avaz.ba.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 16:51