StoryEditor

Česi i iduće ljeto planiraju slati turističke vlakove u Rijeku. Dolazit će i u Neum

Piše D  /  03.02.2021., 03:02h

Prva vožnja planirana je za 28. svibnja. Za razliku od prošle godine, kada vlakovi nisu dolazili u Zagreb i Split i išli su u Ljubljanu, ove će godine dolaziti u Zagreb i Split, pri čemu se Ljubljana ne spominje. I dalje je početna stanica Prag, zatim Brno i Bratislava i Budimpešta. Osim autobusnog prijevoza po obalnim jadranskim odredištima u Hrvatskoj, vozit će od vlakova i u Kotor u Crnoj Gori te u Neum u Bosni i Hercegovini, prenosi Hina.

Početne cijene karata za prijevoz iste su kao prošlog ljeta, a RegioJet ih počinje prodavati u veljači, prenosi Hina.

U lipnju i rujnu vlakovi bi trebali voziti tri puta tjedno, a u srpnju i kolovozu svaki dan, a isti dan kada dođu u Rijeku ili Split, vraćaju se za Češku.

U planu su kompozicije s 15 vagona i više od 650 mjesta. Plaćena karta uključuje doručak u vlaku, kao i internetsku vezu, a moguće su rezervacije cijelog odjeljka s ležajevima za četiri osobe po cijeni za tri, prijevoz bicikla i druge usluge.

RegioJet će, kako se najavljuje, i ove godine nuditi paket-aranžmane za Hrvatsku u suradnji s turističkim agencijama Čedok i Mediteran. Trenutno nudi aranžmane za odmor u jednom hotelu u Istri i jednom u Makarskoj, a ponudu širi na druge hotele u Hrvatskoj i Crnoj Gori.

Vlakovi RegioJeta prvi put su vozili prema Hrvatskoj prošlo ljeto te je njima, po podacima te tvrtke, prevezeno više od 60 tisuća putnika u oba smjera, s prosječnom popunjenošću linije od visokih 90 posto.

Dnevnik.ba

08. svibanj 2024 18:01