StoryEditor

Červar suce nazvao amaterima, stigle reakcije iz Danske

Piše D  /  22.01.2019., 10:01h

Hrvatska rukometna reprezentacija ostala je bez izgleda za plasman u polufinale Svjetskog prvenstva nakon što je u ponedjeljak navečer doživjela poraz od domaćina Njemačke. Izabranici Lina Červara do samog kraja susreta imali su šansu za pobjedu, međutim na kraju do nje nisu uspjeli doći.

Dvije minute prije kraja njemački vratar Wolff obranio je udarac Duvnjaka i bacio loptu u protunapad koji je Pekeler iskoristio za vodstvo Njemačke 21-20, a nakon prekršaja Karačića u napadu Gensheimer je 40 sekundi prije isteka vremena s krila pogodio za 22-20 i zatvorio Hrvatskoj mogućnost prolaska.

Upravo je taj sporni prekršaj Karačića podigao dosta prašine pa je izbornik Červar rigao vatru prema danskom sudačkom paru Madsu Hansenu i Martinu Gjedingu.

Oteli im pobjedu

“Danski suci su večeras jako oštetili hrvatsku reprezentaciju i ugrozili moje i pravo mojih igrača na Olimpijske igre. Ne mogu amateri odlučivati o sudbini sportaša. Ja nikog nisam uvrijedio, a nisu ni moji igrači. Ali način kako nas je besramno pokrao ovaj nazovi najbolji sudački par na svijetu. Oteli su nam pobjedu. A mi smo zadnjih deset godina dvaput bili domaćini SP i EURA, pa pitajte sve jesu li suci krali u našu korist kao što je slučaj tu. Ovi suci se trebaju sankcionirati, a neki su nas savjetovali i da povučemo ekipu sa prvenstva. Onakav prekršaj nad Duvnjakom, pa to je bilo očito”, poručio je Červar poslije utakmice.

FOTO: AFP

Ta je izjava odjeknula i u danskim medijima. Tamošnja televizija TV2 navodi da se na ovogodišnjem SP-u odvijala jedna od najvećih drama, te da su na kraju hrvatski rukometaši imali dosta prigovora na suđenje.

PROČITAJTE JOŠ:

>>´Ovo nema ni u Disneylandu; Je li normalno da mi se njemački golman ispričava nakon utakmice!?´<<

>>Duvnjak utučen: ´Ona situacija u zadnjoj minuti...to se ne svira...´<<

>>Legendarni Vlado Šola iznio svoje viđenje uzroka krize hrvatskog rukometa<<

>>Zlatni olimpijac ne može shvatiti Červarovu odluku: ´Nije mi jasno zašto smo ga se odrekli...´<<

>>Nijemac šeće s loptom sedam metara, suci ne reagiraju<<

>>Musa: Nemojmo se izvlačiti na suce, šansu smo prokockali protiv Brazila<<

Oglasili se Danci

Bivši danski rukometaši Kasper Hvidt i Claus Møller Jakobsen prokomentirali su suđenje svojih sunarodnjaka.

“S obzirom na sve što smo vidjeli mislim da su dobro odradili posao. Npr., Njemačka je imala pet isključenja u prvom poluvremenu, a Hrvtska samo dva. Nemoguće je biti sudac i ne griješiti. Možda je onda potrebno uvesti dodatne mehanizme. Utakmica je bila tijesna i jedna odluka puno toga znači. Jasne su mi njihove frustracije”, kazao je Hvidt.

Složili su se da je Gjeding donio pogrešnu odluku kada je dosudio Karačiću prekršaj u napadu.

“Ne mislim da je to bio prekršaj”, poručio je Jakobsen.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 21:24