Article_Top_970x250

Červar otkrio što Štrlek mora uraditi kako bi se vratio u reprezentaciju: Volim ga...

izbornik hrvatske rukometne reprezentacije

Červar otkrio što Štrlek mora uraditi kako bi se vratio u reprezentaciju: Volim ga...

sij 19, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Iako smo osigurali polufinale, još nas očekuju utakmice protiv Češke i Španjolske.

U dvoboju 2. kola I skupine EURA u Beču su hrvatski rukometaši pobijedili Njemačku s 25-24 (11-14) i osigurali polufinale.

Lino Červar se u jutarnjim satim obratio javnosti. Iako smo osigurali polufinale, još Hrvatsku očekuju utakmice protiv Češke i Španjolske. 

- Ovo je utakmica za povijest! Deset puta smo došli do polufinale i to mi je posebno drago. Na kraju smo pobijedili i mislim da je to velika pobjeda i ponovno smo tamo gdje nam je i mjesto, pri vrhu svjetskog i europskog rukometa - rekao je Červar koji je dodao.

- Naša liga je slaba, Nemamo novaca za platiti trenera i doktora, kolektivni sport nam odumire - iskren je Lino.

- Teško je uspoređivati pobjede, a volio bih da ova rukometna telenovela ide dalje i nakon mene. U Splitu smo ostali bez Duvnjaka, a otišlo nam je i dosta igrača. Moramo imati strategiju za razvoj naše djece, moramo ulagati u naše trenere i naše igrače jer je to budućnost, inače gubimo na širini. Igrači i treneri nam odlaze za male novce vane jer su nesigurni hoće li dobiti plaću prvog u mjesecu. Nedostaje nam bazni rad, moramo imati taktički pismene igrače.

Ova utakmica mi šalje poruku da smo u vrhu, pogledajte samo interes javnosti, to se vidi i po našim navijačima - dodao je Červar koji je spomenuo i Manuela Štrleka. 

- Očitovao sam se o Štrleku, a rekao sam : Volim njega, uveo sam ga u reprezentaciju, to je jedan igrač kojeg cijenim i poštujem, ali njegova odluka je da otkaže reprezentaciju. Shvatite i mene, to bi bila nepravda prema Mandiću. Ali, što da radim? Kada čovjek nema što želi, ljubi što imaš. Moramo biti avangarda. Dobio sam po glavi jer su nam Brazilci zabili četiri gola, a svi se sada dive kako igraju Portugalci i kako koriste '7 na 6'.

- Poštivajući pravilnik moramo se držati toga, ali ako želi igrati postoji procedura. Mora se žaliti kod Izvršnog odbora tako da nisu zatvorena vrata, ali procedura mora postojati. Nisam ni spavao zbog toga...- objasnio je Červar i zaključio slučaj Štrlek, piše Večernji.hr.

Dnevnik.ba