StoryEditor

Červar otkrio kako je motivirao igrače na poluvremenu

Piše D  /  18.01.2020., 10:01h

Hrvatski rukometaši su u polufinalu EP-a. Červarovi izabranici u dramatičnoj završnici su pobijedili Njemačku s 25:24.

- Na poluvremenu sam rekao da ne prihvaćam poraz. Možeš izgubiti samo ako odustaneš - rekao je izbornik Lino Červar za RTL, prenosi Večernji.

- Lovili smo prednost cijelu utakmicu. Oni su igrali oštro, a mi nismo gubili živce. Kada je bilo najpotrebnije odigrali smo sjajno - kazao je Lino i dodao:

- Vratili smo Hrvatsku na vrh europskog i svjetskog rukometa. Kada je bila kriza nismo klonuli, rekli smo da nema predaje. Pobijedio je inat. Vodio sam reprezentaciju 13 puta na velikim natjecanjima, deset puta smo igrali u polufinalu - istaknuo je Červar i nastavio:

- Želim reći da u određenom trenutku kad je bila kriza u našim redovima, nismo klonuli i odlučili smo da nema predaje. Imali smo dosta nepravde s njima, oteli su nam polufinale. Zahvaljujem se publici koja je bila nevjerojatna!

Hrvatska je gubila gotovo cijelu utakmicu, a bilo je pet razlike za Nijemce. Červarova družina vratila se i stigla do velike pobjede.

- Nervoza je bila i na klupi u prvom dijelu. Rekao sam da se moramo primiriti. Nasjeli smo na njihovu igru, promašeni sedmerci su nam veliki problem na ovom prvenstvu, i pored tih nekih faktora smo pokazali mentalnu jakost i to je ono što dijeli vrhunske igrače od manje vrhunskih. Ponosan sam! - podvukao je Červar.

- Ja sam u Grazu rekao da smo ispunili prvi zadatak, sad smo ispunili i drugi, sad slijedi treći zadatak. Idemo pokazati da možemo. Treba ostaviti malo prostora dečkima da proslave, dva kola prije kraja smo u polufinalu... Mi smo jedina reprezentacija od 2000. godine do danas koja ima kontinuitet rezultata, uvijek smo prvi vrhu, nikad nismo pali kao ostali do 10., 11., 12. mjesta... Možemo biti ponosni na hrvatski sport - rekao je Lino Červar.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 08:39