StoryEditor

Červar dobiva novu, moćnu funkciju u hrvatskom rukometu

Piše D  /  29.01.2020., 08:01h

Već u nekoliko navrata postojala je ta ideja, ali je stalno odgađana, a medalja je očito trenutak za takvo što, pišu Sportske novosti.

Koordinaciju za muški rukomet preuzima sadašnji izbornik Lino Červar koji će ubuduće imenovati izbornike i koordinirati radom selekcije. Lino će u Tokiju, nitko ne sumnja, napraviti svoj posljednji izbornički posao, a nakon toga se posvetiti isključivo spomenutom. Dotad će koordinaciju voditi sa svojim dosadašnjim asistentima. Zoran Gobac, naravno, ne odlazi iz rukometa, ostat će na mjestu dopredsjednika HRS-a, a to je funkcija nadređena svima spomenutima.

Treba znati i da ulazimo u godine priprema za SP 2025., da je HRS u mnogim akcijama i suradnjama i tu će biti dosta posla, a Gobac se očito malo umorio i odlučio obući odijelo.

Kako će to izgledati bez njega, tek treba vidjeti. Ono što je evidentno jest da je bio čvrsta ruka i da je to bio jedan od ključnih momenata stvaranja jake hrvatske reprezentacije.

Treba naći šutera

Lino Červar će nakon Tokija imenovati svog nasljednika na klupi i malo tko može pretpostaviti tko će najtrofejnijem hrvatskom treneru biti odgovoran za rezultat. No, Lino sigurno ima ideju, ima plan i koga god izabrao, nakon svega što je učinio imat će apsolutno povjerenje.

Sada nas čekaju olimpijske kvalifikacije u kojima smo, bez obzira na neviđeni Portugal i jak Tunis, veliki favoriti uz Francuze. A mislimo da nema razloga ni da se njih bojimo, iako se igra u Francuskoj. Samo je bitno da budemo zdravi, a sve ostalo će ići puno lakše. Vidjeli smo što znači biti zdrav osam utakmica, a ovdje će biti samo tri ili dvije ako do treće sve riješimo. Moramo do Tokija naći šutera s lijeve strane, moramo pojačati desnu stranu i onda, bude li zdravlja, može biti svega.

Gobac se pomaknuo za jedan red tribine, čeka za šest mjeseci i Linu blizu sebe, a mi ćemo nakon Tokija dobiti novu Hrvatsku koja ide mirno u Egipat 2021. te Mađarsku i Slovačku 2022. To je velika stvar, najveća koju smo dobili u Stockholmu prošli vikend.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 08:14