Article_Top_970x250

Čerkez: Mnogima će ovo zaista biti "crni petak"

član kriznog stožera

Čerkez: Mnogima će ovo zaista biti "crni petak"

stu 27, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Goran Čerkez, član Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva, kritizirao je gužve do kojih je danas došlo u tržnim centrima, tijekom održavanja „Crnog petka“.

- To se ne komentira, to se sankcionira. Postoje kantonalni krizni stožeri, i oni koji vrše nadzor, i od njih se očekuje da rade svoj posao. Također, i poslodavci trebaju biti solidarni sa svim ljudima koji se bore sa koronavirusom - rekao je Čerkez, prenosi Avaz.

Kako je istaknuo, „ne možete na jednoj strani imati restrikcije i zatezanje mjera a na drugoj one koji se iz osobnih razloga ponašaju neodgovorno i dovode tim svojim ponašanjem ljude u opasnost“.

- Mi smo izdali naredbe koje trebaju da se poštuju a današnjim danom one su prekršene. Žao mi je zbog mnogih kojima će ovo stvarno biti „crni petak“ – zaključio je Čerkez. 

Podsjetimo, zbog takozvanog „Crnog petka“ (Black Friday) odnosno šoping groznice koja danas nije zaobišla ni našu zemlju, tržni centri i robne kuće su pune. Zbog toga je opravdan strah od širenja zaraze jer se socijalna distanca ne poštuje.

Dnevnik.ba

Tagovi: