StoryEditor
ispravio se sutradan

Cerić zahvalio ‘rahmetli‘ načelniku općine Stari Grad, a čovjek je još živ

Piše desk  /  30.05.2022., 09:40h

Na subotnjoj svečanosti otvaranja upravne zgrade Rijaseta Islamske zajednice u BiH obratio se i bivši reisu-l-ulema Mustafa ef. Cerić koji je zahvalio svima koji su doprinijeli realizaciji ovog projekta, no tom prilikom napravio je grešku.

Naime, Cerić zahvalio je i bivšem načelniku općine Stari Grad Mustafi Resiću, međutim u svojoj zahvali nazvao ga je "rahmetli", iako je Resić živ, prenosi Klix.

“Moram se zahvaliti i ovome rahmetli načelniku Starog Grada Mustafi Resiću. Molim Allaha da mu sve grijehe oprosti, a nije imao puno, nego samo one male da mu oprosti”, kazao je tada Cerć.

Mnogi su bili iznenađeni ovom izjavom bivšeg reisa, a i sam Cerić je ispravio svoju grešku objavom na Facebooku dan kasnije.

image

Objava na Facebooku

SCREENSHOT - Facebook

"Bivši načelnik Starog grada Mustafa Resić je živ i zdrav. Tražim od Mustafe i njegove porodice halala za jučerišnji lapsus linguae. Ali ostaje moja iskrena zahvalnost za njegov ogromni doprinus u izgradnji Upravne zgrade Rijaseta Islamske zajednice u našoj zemlji. Učim dovu Allahu Milostivom da podari Mustafi Resiću i njegovoj prorodici dug život i dobro zdravlje. Amin", napisao je Cerić na Facebooku.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 19:38