StoryEditor

Cerić: Mene brinu Hrvatska i Srbija, Bosanci vole Tursku i Erdogana

Piše D  /  26.05.2018., 11:05h

Rekao je, između ostalog, da podržava demokratske procese u BiH koje prolaze sve postkomunističke zemlje, uputio je kritiku Sarajevu zbog odnosa prema Ugi Vlaisavljeviću, dotaknuo se i Erdogana, Hrvatske, Srbije...

"Nitko u svijetu ne može biti sam, svako traži savjetnike i prijatelje. Želim da kažem jasno i precizno, Amerika i njen utjecaj i briga koju pokazuje prema Bosni je neupitna. Spletom povijesnih okolnosti, poklopili su se interesi Bosne i Amerike. Da nije bilo američke volje, ne bi bilo Haaškog tribunala, ne bi ratni zločinci bili osuđeni. Mi Americi ne možemo nikada biti zahvalni za ono što je uradila za Bosnu kao državu.

Ono što mene brine, intervencije koje dolaze sa strane, od naših susjeda Srbije, Hrvatske. Rusije pa i Turske. Lijepo je da naši političari imaju privatne veze, ali za naš opstanak u BiH nije dovoljno.

Dodik ima osobne veze s Putinom, najavljuje da će Putina pozvati da dođe u RS, naravno i osobne veze Erdogana i Izetbegovića. Poznajem Erdogana jako dobro, mi se poznajemo 20-30 godina, Erdogan nije nepoznat nama, posebno meni. Naravno da je dobro da Erdogan i Turska vole Bosnu i da Bosanci vole Tursku‘‘, rekao je Cerić gostujući na N1.

I.Crnjac/Dnevnik.ba

17. travanj 2024 16:56