Article_Top_970x250

Čepin zavijen u crno nakon pogibije mladog Gorana u Irskoj

kobni sudar

Čepin zavijen u crno nakon pogibije mladog Gorana u Irskoj

velj 27, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Screenshot: Gofundme

Čepinom i Osijekom brzo se proširila vijest o smrti 32-godišnjeg Gorana Borkovića, koji je nastradao u prometnoj nesreći u Irskoj.

Borković već nekoliko godina s obitelji živi u Dublinu, gdje je radio kao uspješan trener fitnessa. Poginuo je na motociklu u blizini mjesta Templemartin u okrugu Kilkenny u Irskoj, piše Glas Slavonije.

Iz još neutvrđenih razloga na lokalnoj je cesti u utorak prijepodne došlo do sudara motocikla kojim je upravljao Borković i automobila. Od posljedica sudara i pada s motocikla na tlo Borković je preminuo na mjestu nesreće. Kako prenosi irski portal Thejournal.ie, hitna pomoć je osobe koje su se nalazile u automobilu prevezla u bolnicu "Sveti Luka" u mjestu Kilkenny. Njihove ozljede nisu opasne za život. Nakon obavljenog očevida irske policije, tijelo 32-godišnjaka prevezeno je na obdukciju u University Hospital Waterford. Lokalna policija je preko medija zamolila očevidce, kao i sve koji imaju bilo kakvih informacija o nesreći, ili eventualno snimke, da joj se jave, a sve kako bi se doznali uzroci tragedije u kojoj je život izgubio mladić iz Čepina, piše Glas Slavonije.

Vijest o Borkovićevoj smrti šokirala je veliku hrvatsku zajednicu u Dublinu. Od njegova prijatelja s kojim je Glas Slavonije jučer razgovarao doznaje se kako je Borković bio vrhunski fitness i osobni trener, a neprestano je, mukotrpno vježbajući, radio i na svom tijelu. "Jednostavno, ne mogu doći k sebi nakon vijesti o nesreći. Stalno me zovu ne samo naši nego i brojni Irci kojima je Goran bio trener. Stvarno je bio odličan trener, ali i čovjek. Posvetio se fitnessu i vrhunski je to radio, brojni su pratili njegove savjete preko društvenih mreža... Sada se moramo ekipirati i pomoći njegovoj obitelji", rekao je u telefonskom razgovoru Josipovčanin Ivan Franjić, koji već pet godina živi i radi u Dublinu. Od njega su novinari doznali i kako će Goranovo tijelo biti kremirano u četvrtak na groblju u Dublinu.

Slobodne trenutke Goran je koristio za upoznavanje Irske, i to na motociklu kojim je obišao cijeli otok. Nažalost, jutarnja vožnja kod Killkennyja bila je kobna. Nekoliko Goranovih prijatelja pokrenulo je akciju prikupljanja pomoći u koju su se uključili mnogi. U samo nekoliko sati prikupljeno je gotovo 6000 eura. Odlukom obitelji, sva će sredstva biti uplaćena u humanitarni fond u ime Goranova najvećeg ponosa, projekta “lift_2_live_fit”.

Dnevnik.ba