Article_Top_970x250

Centar za socijalni rad Grude: Djeca oduzeta roditeljima mrtve bebe

počinili čedomorstvo

Centar za socijalni rad Grude: Djeca oduzeta roditeljima mrtve bebe

ruj 14, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Ilustracija

Troje malodobne djece obitelji Šimić iz Gruda, čiji se otac sumnjiči za ubojstvo novorođenčeta pronađenog na lokalitetu Kobilovača pokraj Mostara, oduzeto je obitelji i smješteno u Majčino selo u Međugorju, potvrđeno je to za Bljesak.info u Centru za socijalni rad Grude.

”Malodobnu djecu smo rješenjem Centra za rad smjestili, sukladno Članku 147. i 150. obiteljskog zakona, u Majčino selo u Međugorju na rok od dva mjeseca. Rješenje smo dostavili Tužiteljstvu u Mostaru”, rekao je za Bljesak.info Veselko Pezer, ravnatelj ovog Centra.

Djelatnici Centra za socijalni rad iz Gruda bili su prisutni tijekom privođenja majke, koja je privedena u svojstvu svjedoka u ovom slučaju i zatim puštena, te tijekom privođenja oca koji je sam prijavio ovaj slučaj policiji u Grudama.

”Neposredno prilikom privođenja na informativni razgovor vezano za ovo djelo, bio sam u krim.službi policijske uprave Grude i otac je s djelatnicima policije i tužiteljstva otišao na lice mjesta i pokazao gdje je ostavljeno tijelo”, govori Pezer i dodaje kako 33 godine koliko se bavi ovim poslom nisu imali ovakav slučaj.

Za obitelj Šimić, kako govori Pezer, od ranije u njihovom Centru nije bilo nikakvih prijava, te je majka Mladenka Šimić, s Centrom za socijalni rad u Grudama bila u kontaktu jedino kao korisnica rodiljnog dopusta.

Podsjećamo, prema ranijem izvještaju MUP-a HNŽ, obdukcijom beživotnog tijela novorođenog muškog djeteta utvrđen ja nasilni uzrok smrti.

Operativnim radom dviju uprava policije, MUP-a HNŽ i MUP-a ZHŽ, došlo se do saznanja temeljem kojih je u neposrednu vezu s nasilnom smrću novorođenog muškog djeteta doveden njegov otac M.Š. (1962.) iz mjesta Dragićina, općina Grude.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250