StoryEditor

Centar za osobe s teškoćama u razvoju dobio bobath stol

Piše D  /  27.09.2018., 08:09h

Tako je jučer u Centar stigao novi bobath stol s električnim podešavanjem koji će osoblju Centra olakšati rad s najpotrebitijima.

Vrijedna donacija

Riječ je o donaciji tvrtke Croatia osiguranje koja se odazvala molbi za pomoć u radu Centra. Vrijednu donaciju službeno je ravnateljici Centra Mariji Kikaš predala Silvana Ivančić, izvršna direktorica Croatia osiguranja.

- Iznimno smo zahvalni Croatia osiguranju na donaciji. Bobath stol će nam uvelike olakšati rad i nadamo se kako će ova donacija biti primjer i poticaj ostalima da pomognu – izjavila je Marija Kikaš, ravnateljica Centra.

Inače, Javna ustanova Edukacijsko-rehabilitacijski centar za osobe s teškoćama u razvoju općine Ljubuški počela je s radom 1. listopada 2017. godine. U prvoj godini rada kroz Centar su prošle 64 osobe s poteškoćama u razvoju. Najmlađi korisnik ima tri godine, a najstariji 33. 

Otvoreni za suradnju

Korisnici su uglavnom s područja Ljubuškog, ali vrata Centra su, po dogovoru i sukladno kapacitetima, otvorena za suradnju i s drugim općinama, tako da ima korisnika i iz Gruda, Posušja, Čapljine i Čitluka. Važno je naglasiti kako je Javna ustanova Edukacijsko-rehabilitacijski centar za osobe s teškoćama u razvoju proračunski korisnik Općine Ljubuški, ali dodatno se financira i unaprjeđuje svoje poslovanje kroz donacije i projekte, piše Večernji list.

Dnevnik.ba
 

18. travanj 2024 22:05