StoryEditor
Nebojša Radmanović

Čelnik parlamenta BiH žali jer nema većeg utjecaja Rusije u njegovoj zemlji

Piše hina  /  04.01.2023., 11:45h

Čelnik Zastupničkog doma parlamenta BiH Nebojša Radmanović kazao je kako bi bilo poželjno da postoji veći utjecaj Rusije na zbivanja u njegovoj zemlji pravdajući to "kulturološkim potrebama" bosanskih Srba.

Radmanović koji je ranije bio član Predsjedništva BiH trenutačno je na dužnosti predsjedatelja Zastupničkog doma parlamenta BiH i smatra se za jednog od najlojalnijih suradnika aktualnog predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Dodik je odbio na bilo koji način osuditi rusku invaziju na Ukrajinu, zagovarajući održavanje što bližih veza s Moskvom.

U intervjuu koji su u srijedu objavili mediji u RS, Radmanović je kazao kako u BiH treba biti više utjecaja Rusije, izrazivši žaljenje što u postojećim odnosima snaga to nije lako izvesti zbog rata u Ukrajini.

Kazao je kako se nada da će te suradnje ubuduće biti više, između ostalog, i zbog kulturološkog značaja Rusije u svijetu i činjenice da su Srbi kao konstitutivni narod u BiH emotivno vezani za Ruse.

Radmanović je ustvrdio kako ne postoji ruski maligni utjecaj u BiH, ocijenivši kako je to "obavještajno-politička floskula" te da nema naznaka tko bi bili nositelji ruskog utjecaja.

"Tvrdim i to se može dokazati da je najmanje od svih stranih utjecaja ovdje utjecaj Ruske Federacije", kazao je Radmanović.

Dodao je kako se od veleposlanstava najutjecajnijih zapadnih država u BiH i delegacije EU "ne može živjeti".

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 18:43