StoryEditor

Čeferin: Superligaše smo podijelili u tri kategorije i tako će biti kažnjeni

Piše D  /  25.04.2021., 12:04h

"Svih 12 klubova pokretača Superlige bit će kažnjeni. Bez obzira na to što je ogromna većina njih priznala grešku, pokajala se zbog nje i napustila taj nakaradni projekt, ne možemo se praviti kao da se ništa nije dogodilo. Svi moramo snositi posljedice svojih nedjela, pa tako i oni. U idućih nekoliko dana vidjet ćemo kako", otkriva Čeferin. Ipak, dodaje: 

"Jasna je razlika između engleskih klubova i šest preostalih. Chelsea, Manchester City, Arsenal, Tottenham, Liverpool i Manchester United su se prvi povukli iz Superlige i priznali grešku. Oni su od tri grupe među 12 superligaša ona koja je najmanje zgriješila i tako ćemo tretirati englesku šestorku. Zatim dolazi trojka koja je izašla naknadno: Atletico, Milan i Inter. Konačno, zadnja i skupina čija krivnja je najveća, pa će takva biti i kazna, je ona u kojoj su Real, Juventus i Barcelona. Oni su kao likovi iz apsurdnih skečeva u Montyju Pythonu ili ravnozemljaši. Uvjeravaju sve da Superliga i dalje postoji, iako je ekspresno propala. Sve te tri skupine će biti kažnjene, ali posljednja među njima najstrože."

Čeferin međutim ne otkriva kako: "Ne želim reći da će protiv njih biti otvoren disciplinski postupak, ali mora biti jasno da će svi oni morati snositi krivnju s obzirom na to u kojoj su grupi. Hoće li to biti kazna UEFA-ine Disciplinske komisije ili Izvršnog odbora, to ćemo još vidjeti, prerano je za reći."

Dodajmo da, suprotno natpisima mnogih stranih i domaćih medija, Čeferin nigdje u intervjuu nije spomenuo da će ijedan od navedenih klubova biti izbačen iz Lige prvaka, prenosi Index.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 11:56