StoryEditor
rat u ukrajini

Čečenski vođa objavio snimku na kojoj se smije i prijeti Zelenskom: "U nevolji si!"

Piše desk  /  05.06.2022., 13:06h

Čečenski lider Ramzan Kadirov je objavio snimku na društvenim mrežama na kojoj se smije na izjavu ukrajinske strane da se ruska vojska navodno povlači u pravcu Sjeverodonjecka.

Naprotiv, naši su danas ušli u industrijsku zonu, probili prvu obranu… Naše trupe su stigle u hummerima… Čim smo izašli iz vozila, ubili smo četiri osobe odjednom. A ostali su pobjegli i vikali „Mama!” na ruskom – rekao je Kadirov.

Šef Čečenije obećao je “iznenađenje” ukrajinskoj vojsci i obratio se Zelenskom:

– Upozoravam te posljednji put! Podigni ruke i izađi na megdan s riječima: “Ne pucajte narode, predajem se!” U suprotnom, u nevolji si – izjavio je Kadirov, prenosi Blic.

Kadirov je saveznik Kremlja, redovno je iskazivao podršku agresiji Rusije  na Ukrajinu i pozicionirao se kao zapovjednik čečenskih paravojnih jedinica raspoređenih na ukrajinskom bojištu..

Rusija je pomjerila fokus na istočnu Ukrajinu nakon što je u prvom mjesecu invazije odbijena od glavnog grada Ukrajine Kijeva. Najžešće borbe se sada vode oko Sjeverodonjecka, jednog od posljednjih gradova u regiji Luhanska koji nije pod ruskom kontrolom.

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 15:07