13.09.2022., Jajce, Bosna i Hercegovina - Obiljezavanje 27. obljetnice VRO ”Maestral” i oslobodjenja Jajca. Marinko Cavara Photo: Dejan Rakita/PIXSELLDEJAN RAKITA/PIXSELL - Pixsell
StoryEditor
akcija maestral

Čavara u Jajcu: Oni koji su protiv legitimnog predstavljanja žele lažno predstavljanje, nismo naivni i pobijedit ćemo

Piše desk  /  13.09.2022., 14:33h

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara obratio se u Jajcu povodom godišnjice oslobađanja ovog grada 13. rujna 1995. godine u akciji "Maestral".

Čavara je rekao kako su svjesni svake suze majke, oca, sestre za poginulim sinom, bratom i da u toj tuzi ne smiju obezvrijediti žrtvu koju su podnijeli. Čestitao je prisutnima oslobađanje "hrvatskog grada Jajca".

"Svjesni danas kako neki razmišljaju da treba nove ratove voditi za njihove ideje i ideale, kako se prebrojavaju, pa nek prvo prebroje suzne oči majka koji plače za sinovima", kazao je Čavara te dodao kako se oni govore da su protiv legitimnog predstavljanja zalažu za lažno političko predstavljanje.

Zahvalio je predsjedniku Hrvatske Zoranu Milanoviću, premijeru Andreju Plenkoviću i Vladi Republike Hrvatske na svemu što čine kao Hrvatska država jer je Hrvatska borila se i branila čitavu Bosni i Hercegovinu i jer to čini i danas.

"Nismo naivni, moramo biti svjesni kakve ambicije postoje s druge strane. Zato smo se objedinili u Hrvatski narodni sabor i zato ustajemo do pobjede koja će biti naša", rekao je predsjednik FBiH.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 02:52