StoryEditor
o odlukama NSRS-a

Čavara: Probleme unutar BiH rješavati dijalogom

Piše fena  /  05.07.2023., 16:27h

Dopredsjedatelj Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Marinko Čavara (HDZ) kazao je da je namjera parlamenta donijeti izmjene Zakona o službi u Oružanim snagama BiH koji je na današnjem dnevnom redu sjednice kojim bi se olakšalo zaposlenje svima onima koji žele raditi u Oružanim snagama BiH.

Nada se da će biti usvojen i Zakon o pristupu informacijama, jer to je jedan od zakona koji Europska komisija traži od BiH za prijem u Europsku uniju.

- Na žalost nismo u mogućnosti danas raspravljati o Zakonu o ombudsmanima, zato što nadležna Zajednička Komisija nije stigla pripremiti izvještaj - kazao je Čavara.

Na pitanje novinara zašto poslanici danas nisu razmatrali imenovanje novog ministra financija BiH nakon što je dosadašnji ministar Zoran Tegeltija iz SNSD-a preuzeo dužnost direktora Uprave za neizravno oporezivanje, Čavara je kazao da zastupnici nisu dobili nikakav materijal o tome.

Ističe da će se Vijeće ministara popuniti kako bi radilo u punom kapacitetu kada Zastupnički dom dobije potrebne materijale, nakon čega će biti zakazana hitna sjednica.

Osvanuo se i na aktualna politička pitanja nakon što je Narodna skupština Republike Srpske donijela zakone koji podrivaju ustavni poredak BiH i krše Dejtonski sporazum, a koje je potom van snage stavio visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Christian Schmidt, ističući da je probleme unutar BiH potrebno rješavati dijalogom.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 03:30