StoryEditor

Čavara i Sun Haiyan o jačanju bilateralnih odnosa BiH i NR Kine

Piše fena  /  20.10.2023., 10:47h

Predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) i predsjedavajući Grupe prijateljstva za Aziju PSBiH Marinko Čavara i članovi Grupe prijateljstva, koji borave u radnoj posjeti Narodnoj Republici Kini, susreli su se sa zamjenicom ministra Međunarodnog odjeljenja Centralnog komiteta Komunističke partije Kine Sun Haiyan.

Tijekom susreta potvrđeni su dobri i prijateljski odnosi BiH i NR Kine, koji se, kako je ocijenjeno, dalje izgrađuju i jačaju na bazi međusobnog uvažavanja i nemiješanja u unutrašnja pitanja.

Čavara je naglasio podršku BiH politici jedne Kine, te se zahvalio zamjenici ministra Haiyan na dosljednoj politici poštovanja cjelovitosti i suvereniteta Bosne i Hercegovine i ravnopravnosti njenih naroda.

Tijekom sastanka izraženo je očekivanje da će posjeta Delegacije PSBiH Narodnoj Republici Kini i sudjelovanje na Trećem forumu za međunarodnu suradnju „Pojas i put“ doprinijeti jačanju bilateralnih odnosa dvije prijateljske države, te dodatno unaprijediti ekonomsku suradnju i povećati nivo vanjskotrgovinske razmjene i kineskih investicija u Bosnu i Hercegovinu, priopćeno je iz PSBiH.

Dnevnik.ba

02. svibanj 2024 23:49