StoryEditor

Čavara: Džaferović koristi govor mržnje, BiH je i hrvatska kuća

Piše D  /  13.07.2021., 12:07h

Podsjetimo, Džaferović je poručio predsjedniku Hrvatske da “više ne dolazi u BiH praviti incidente i probleme, te da vrijeđa Bosnu i Hercegovinu i ponaša se nepristojno u tuđoj kući”.

– Bosna i Hercegovina nije Džaferovićeva kuća, ovo je po Ustavu i Daytonu država tri konstitutivna naroda, Hrvata, Bošnjaka i Srba, prema tome BiH je i hrvatska kuća. Predsjednik Milanović došao je na poziv Hrvata Viteza, na poziv Sveučilišta u Mostaru, predstavnika Hrvatskog narodnog sabora u BiH i predstavnika drugih lokalnih zajednica i uvijek je dobro došao, kazao je Čavara za HMS.

Dodao je i kako predsjednik Milanović ne pravi nikakve incidente i probleme, već ukazuje na kršenje prava konstitutivnog hrvatskog naroda, zajamčenih Daytonskim sporazumom, čiji je Hrvatska potpisnik.

– Džaferović priča gluposti kada kaže da je Sud u Strasbourgu naložio Bosni i Hercegovini brisanje etničkog prefiksa ispred imena članova Predsjedništva BiH. To jednostavno nije točno. Umjesto tih podvala, Džaferoviću bi bilo bolje da radi na obnavljanju narušenog povjerenja među konstitutivnim narodima, i zalaže se za poštivanje Daytonskog sporazuma i Ustava BiH, a on čini upravo suprotno, kako bi ova zemlja mogla krenuti naprijed, kazao je predsjednik Federacije Marinko Čavara, piše HMS.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 01:27