StoryEditor
potpredsjednik FBiH

Čavara: "Čudno je da je napad na Živkovića bio na datum izvršenja atentata i ubistva Joze Leutara"

Piše desk  /  17.03.2022., 14:56h
Najoštrije osuđujem atentat vatrenim oružjem na člana Komisije za vrijednosne papire Federacije BiH gospodina Mateja Živkovića, koji je uslijed toga zadobio teške tjelesne ozljede, objavio je potpredsjednik FBiH Marinko Čavara na Facebook profilu.

Dodao je da se još ne znaju motivi atentata odnosno pokušaja ubistva, ali da je čudno da se dogodio na datum izvršenja atentata i ubistva zamjenika ministra Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova Joze Leutara.

- Je li to svojevrsna poruka ili slučajnost, odgovor moraju dati istražni i sudski organi, jer ovo je drugi pokušaj ubojstva gospodina Mateja Živkovića i bit će od krucijalne važnosti saznati tko je počinitelj i nalogodavac atentata.

Od svih sigurnosnih agencija tražim brzu i učinkovitu istragu kao i izvješće što su učinile na njegovoj zaštiti nakon što je na njega pucano 15. februara 2022. godine i nakon što su policijske snage to djelo okarakterizirale kao pokušaj ubojstva.

Policiji je, kako navode mediji, dobro poznata činjenica da je gospodinu Živkoviću i ranije bio ugrožen život - naveo je Čavara.

Istakao je da, bez nagađanja motiva napada, "još jednom moramo konstatirati sramotnu činjenicu da počinitelji atentata na Jozu Leutara nikada nisu pronađeni". 

- Ostaje nam nadati se da se takav scenarij neće dogoditi i u ovom slučaju. Stoga, od nadležnih institucija tražim kvalitetnu i opsežnu istragu, te da pronađu nalogodavce koji su naložili izvršenje ovog strašnog napada koji je još jedna opomena svima nama da trebamo jačati pravni sustav, institucije države i pružiti adekvatnu zaštitu svakom žitelju, te ne dopustiti da se ovakav zločinački čin više ikada i ikome ponovi.

Gospodinu Živkoviću želim brz oporavak, a njegovoj obitelji izražavam punu potporu - zaključio je Čavara u objavi.

Dnevnik.ba

03. svibanj 2024 02:29